Hispano+Suizas Quod Superius

Parhaat rypäleet poimitaan omilta tarhoilta, jonne on istutettu 4000 köynnöstä/hehtaari. Rypäleet poimittiin 15 kg:n laatikoihin ja aamuyöllä, jotta rypäleet säilyisivät viileinä viinimöön saakka. Täysiä rypälekoreja säilytettiin kolme päivää kylmässä. Tämän jälkeen rankojen poisto ja kuorikontakti 400 litraisissa uusissa amerikkalaisissa ja keskieurooppalaisissa avonaisissa tammitynnyreissä. Kylmämaserointi 8 C –asteessa kesti neljä päivää. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26 C – asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen. Jokainen rypälelajike sai käydä erikseen.

Kypsyminen tapahtui amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja ranskalaisissa 225 litraisissa Allier-tammitynnyreissä vähintään 20 kuukautta. Tämän jälkeen tehtiin lopullinen sekoitus  ja viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.

Meditaatioviini, sopii nautiskeltavaksi sellaisenaan. Täydellinen myös ruoan kanssa, esimerkiksi runsaat liharuoat ja onhan tämä hieno pihviviini.

Tuotetiedot

LammasNautaGrilliruoka
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOP Utiel-Requena
Tuottaja: Bodegas Hispano + Suizas
Rypäle/rypäleet: Bobal, Cabernet, Merlot ja Shiraz
Vuosikerta: 2011
Sokeri: < 2 g
Happo: 7 g
Alkoholi: 14,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Intensiivisen syvä, tumman rubiininpunainen
Tuoksu: Voimakas ja samaan aikaan elegantti, tummaa marjaa, hienoa paahteisuutta ja mausteisuutta
Maku: Täyteläinen, hyvin integroitunut tammi, silkkiset tanniinit, tuhtia lakritsisuutta, tummaa luumua, suklaata, erittäin pitkä moniulotteinen maku
Ruokasuositukset: Lammas, Nauta, Grilliruoka
Lataa PDF:nä

Bodegas Hispano + Suizas

Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.

Tutustu tuottajaan →