Hispano+Suizas Bobos

Bobos on rypälelajike Bobalin synonyymi. Tämä on hyvin uniikki viini. Rypäleet viiniin tulevat läheiseltä tarhalta, Finca Casa la Borracha, vanhoista yli 70-vuotiaista köynnöksistä. Tarhalle on istutettu vain 1600 köynnöstä/hehtaari.

Ne poimittiin 15 kg:n laatikoihin ja aamuyöllä, jotta rypäleet säilyisivät viileinä viinimöön saakka. Täysiä rypälekoreja säilytettiin kolme päivää kylmässä ennen rankojen poistoa. Tämän jälkeen ne laitettiin uusiin amerikkalaisiin 400 litran avotammitynnyreihin, kylmämaseroitumaan 8 C -asteeseen neljäksi päiväksi. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26 C – asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen ja siirrettiin ranskalaisiin Allier-tammitynnyreihin kypsymään vähintään 10 kuukaudeksi. Viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.

Täydellinen pari liharuoille. Grillatut liharuoat, kuten naudan entrecote on nappivalinta Myös pitkään haudutetut mehevät pataruoat sopivat Boboksen pariksi.

Tuotetiedot

NautaGrilliruokaPataruoka
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOP Utiel-Requena
Tuottaja: Bodegas Hispano + Suizas
Rypäle/rypäleet: Bobal 100 %
Vuosikerta: 2020
Sokeri: > 2 g
Happo: 6 g
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Alko ID: 957787
Hinta: 31,00€
Väri: Syvä tumman rubiininpunainen, jossa aavistus violettia sävyä
Tuoksu: Puhdas, mehevä, moniulotteinen. Kypsää hedelmää, balsamicoa ja paahteisuutta. Hienoinen tammisuus.
Maku: Täyteläinen, samettinen suutuntuma, elegantit tanniinit, kypsä runsas hedelmäisyys, hapokkuus ja hyvin integroitunut tammi ovat tasapainossa. Pitkä harmoninen jälkimaku.
Ruokasuositukset: Nauta, Grilliruoka, Pataruoka
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Bodegas Hispano + Suizas

Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.

Tutustu tuottajaan →