Hispano+Suizas Bassus Finca Casilla Herrera

Parhaat rypäleet poimitaan omilta tarhoilta, jonne on istutettu 4000 köynnöstä/hehtaari. Rypäleet poimittiin 15 kg:n laatikoihin ja aamuyöllä, jotta rypäleet säilyisivät viileinä viinimöön saakka. Täysiä rypälekoreja säilytettiin kolme päivää kylmässä. Tämän jälkeen rankojen poisto ja kuorikontaksi 400 litraisissa uusissa amerikkalaisissa avonaisissa tammitynnyreissä. Kylmämaserointi 8 C –asteessa kesti neljä päivää. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26 C – asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen. Jokainen rypälelajike sai käydä erikseen.

Kypsyminen tapahtui amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja ranskalaisissa 400l Allier-tammitynnyreissä vähintään 20 kuukautta. Tämän jälkeen tehtiin lopullinen sekoitus  ja viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.

Täydellinen viini liharuoille. Grillatut lihat, lampaankare ja upeat lihapadat sopivat täydellisesti.

Tuotetiedot

NautaRiistaPataruoka
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOP Utiel-Requena
Tuottaja: Bodegas Hispano + Suizas
Rypäle/rypäleet: Bobal, Petit Verdot, Cabernet, Merlot, Shiraz ja Cabernet Franc
Vuosikerta: 2016
Sokeri: < 2 g
Happo: 6 g
Alkoholi: 14,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvä, tumman kirsikanpunainen väri
Tuoksu: Monikerroksinen, tummaa hedelmäisyyttä, mausteista tammea, vaniljaa, suolakinuskia ja paahteisuutta
Maku: Täyteläinen, runsas, mehevää tummaa hedelmää, kypsät silkkiset tanniinit, upean eloisa hapokkuus. Harmoninen pitkä loppumaku.
Ruokasuositukset: Nauta, Riista, Pataruoka
Lataa PDF:nä

Bodegas Hispano + Suizas

Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.

Tutustu tuottajaan →