Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.

EnoturismoTila tuottaa huippuviinejä perinteisillä viininviljelystekniikoilla ja innovatiivisella kellarityöskentelyllä, vientiosaaminen taas takaa viineille hyvän saatavuuden. Viinien hienostuneisuus ja eleganssi aikaansaadaan päivittäisellä, huolellisella tarhatyöskentelyllä, taidokkaalla sekoittamisella vuosikerrat huomioiden sekä hienolla tammen käytöllä. Nimensä kukin tilan viini on saanut klassisen musiikin termistöstä. Ajatuksena tälle on viini mestariteoksena, joka pullosta vapauduttuaan soi täydellisessä vireessä, jokainen instrumentti tarkasti kohdallaan.

Utiel-Requena oli aiemmin tunnettu tynnyriviineistään ja hyvin nuorena juotavista punaviineistään. Syyshallojen vaara oli luonut alueelle eräänlaisen perinteen määrän tuottamisesta laadun sijaan.

Nykyään alue lukeutuu modernin Espanjan nouseviin ja kehittyviin viinialueisiin. Hispano+Suizas’lla on 61 hehtaaria omia viinitarhoja, 46 ha viinimön ympärillä ja loput 15 ha vain 500 m viinimöltä. Rypälelajikkeet, joita tarhoille on istutettu ovat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo, Bobal, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir ja Petit Verdot. Istutustiheys on vain 4000 köynnöstä/hehtaari, joka tuottaa talon huippulaatuisen rypälemateriaalin. Tuotanto on 6000-8000kg/ha, vain 2 kg/köynnös.

Viinintekijä Pablo Ossorio on valittu mm. Espanjan parhaaksi viinintekijäksi vuonna 2011.

Palaa tuottajahakuun →