Sobrero Langhe Chardonnay 2022

Rypäleiden puristuksen jälkeen mehu pidetään 16 asteessa, käyminen 3-4 päivän ajan sedimenttien erottamiseksi” tarkoittaa, että mehu pidetään 16 asteen lämpötilassa 3-4 päivän ajan, jotta viinistä saadaan erotettua kiinteät aineet (sedimentit). Tämän prosessin aikana sedimentit laskeutuvat pohjalle, jolloin ne voidaan poistaa ennen käymisen aloittamista. Käyminen tapahtuu valikoitujen hiivojen avulla, ja lämpötila pidetään 10 asteessa optimaalisen aromin uuttamisen varmistamiseksi. Viini kypsyy neljän kuukauden ajan ruostumattomassa terästankissa.

Tarha: 1 hehtaarin

Vuosituotanto määrä: 7000 pulloa

Köynnösten ikä 25 vuotta

Tuotetiedot

AperitiiviKalaKasvisruoka
Maa: Italia
Rypäle/rypäleet: Chardonnay
Vuosikerta: 2022
Sokeri: 2 g/l
Happo: 5,5 g/l
Alkoholi: 13,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Oljenkeltainen
Tuoksu: Tuoksussa on päihdyttävä ja runsas bukee, joka on huomattavan tiheä, vapauttaen laajan kirjon aromeja: erityisesti keltaista persikkaa, sitrushedelmiä ja trooppisia hedelmiä, sekä houkuttelevia vivahteita vastaleikatusta heinästä, kuivatuista kukista ja akaasiahunajasta taustalla. Kauttaaltaan on intensiivinen mineraalinen vaikutelma, jossa on piikivisiä sävyjä.
Maku: Suussa viini on rikas, kermainen ja lähes voinen, ja houkuttelevan sävyn kuivattua mantelia. Tasapainotettu happoisuus ja hienovarainen, mutta jatkuva suolaisen mineraalisuuden säie ohjaa makukehitystä ja auttaa luomaan pitkän, raikkaan ja herkullisen jälkimaun.
Ruokasuositukset: Aperitiivi, Kala, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä