Seghesio Old Vine Zinfandel

Old Vine Zinfandel on sekoitus Dry Creek tarhan ja viileämmän Alexander Valleyn tarhan rypäleistä. Vanhoilla köynnöksillä tarkoitetaan minimissään 50-vuotiaita köynnöksiä, mutta keski-ikä näille köynnöksille on 70-vuotta.

Vuosi 2014 oli yksi pohjois-Kalifornian historian yksi kuumimmista. Maaliskuun lopun sateet edesauttoivat kukintaa, mutta jatkuva lämmin sää yhdistettynä hupeneviin vesivarantoihin kulminoitui siihen että sadosta tuli kompakti ja sadonkorjuu oli ohitse jo ennen syyskuun loppua.

Viini sai köydä pienissä avoimissa käymisastioissa, maseraatiota edistävä kuoren pumppaus tehtiin käsin. Kokonaisaika kuorikontaktille oli 9 päivää. Tämän jälkeen viini siirrettiin tammitynnyreihin, missä se sai käydä loppuun ja myös malolaktisen käymisen. Kypsyminen tapahtui tammitynnereissä, 14 kuukautta. 20% oli uusia ranskalaisia tynnyreitä, neutraalit tynnyrit sekoitus ranskalaista, amerikkalaista ja unkarilaista.

Tuotetiedot

NautaRiistaPorsas
Maa: USA
Tuontantoalue: Sonoma County, Kalifornia
Tuottaja: Seghesio Family Vineyards
Rypäle/rypäleet: Zinfandel 92%, Petite Sirah 8%
Vuosikerta: 2021
Sokeri: 1 g/l
Happo: 5,8 g/l
Alkoholi: 15%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvä, läpinäkymätön tumma kirsikanpunainen, aavistus rusehtavaa sävyä
Tuoksu: Upea, villivadelmaa, karhunvatukkaa, mausteisuutta, keksimäisyyttä
Maku: Erittäin täyteläinen, konsentroitunut, aavistuksen rustiikkinen, upea syvä kirsikkaisuus, savustettua yrttisyyttä, salviaa, luumua, lakritsaa, hyvin moniulotteinen, eloisa hapokkuus, erittäin pitkä maku.
Ruokasuositukset: Nauta, Riista, Porsas
Lataa PDF:nä

Seghesio Family Vineyards

Seghesio on harvinainen viinitila Yhdysvalloissa. Historiaa on takana jo viisi sukupolvea ja yli 120 vuotta upeaa viinintekoa.

Tutustu tuottajaan →