Seghesio Sonoma Zinfandel

Talon historia juontaa kauas, 1800-luvun lopulle. Edoardo Seghesio syntyi Piemontessa, mutta isoveljen saadessa  perheen Piemonten tilan, Edoardo lähti meren taakse Amerikkaan onneaan etsimään. Vuonna 1895 hän istutti omalle viinitilalleen Alexander Valleyhin ensimmäiset Zinfandel-köynnökset. Edelleen tila toimii Seghesion perheen vetämänä, viinitarhoista huolehtivat neljännen ja viidennen sukupolven edustajat viininviljelijät, isä ja poika, Jim ja Ned Neumiller. Viinintekijänä toimii Andy Robinson, joka on 15 vuoden ajan saanut oppinsa aiemmalta viinintekijältä neljännen sukupolven edustaja Ted Seghesiolta.

Rypäleet tähän viiniin on poimittu Dry Creekin ja Alexander Valleyn tarhoilta.

Kypsytys on tapahtunut sekä uusissa että vanhoissa tammitynnyreissä; ranskalaista, amerikkalaista ja unkarilaisista tammea.

”93 p Wine Spectator”

Tuotetiedot

NautaRiistaLammas
Maa: USA
Tuontantoalue: Sonoma County, Kalifornia
Tuottaja: Seghesio Family Vineyards
Rypäle/rypäleet: Zinfandel 95%, Petite Syrah 5%
Vuosikerta: 2019
Sokeri: 1 g/l
Happo: 5,8 g/l
Alkoholi: 15
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Alko ID: 923417
Hinta: 33,50 €
Väri: Syvä tummankirsikanpunainen, aavistus tiilenruskeaa sävyä
Tuoksu: Voimakas, mausteinen, tummaa marjaa, mehevää karhunvatukkaa, yrttisyyttä, hieno tammi taustalla, monikerroksinen, huumaava tuoksu.
Maku: Erittäin täyteläinen, kypsä, mehevän hilloinen olematta makea, lakritsaa, pippuria, toffeeta, energinen, erittäin pitkä ja tyylikäs maku.
Ruokasuositukset: Nauta, Riista, Lammas
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Seghesio Family Vineyards

Seghesio on harvinainen viinitila Yhdysvalloissa. Historiaa on takana jo viisi sukupolvea ja yli 120 vuotta upeaa viinintekoa.

Tutustu tuottajaan →