Pine Ridge Chenin Blanc + Viognier

Kokeilu josta tuli mestariteos! Ranskassa Chenin Blanc ja Viognier kasvavat eri puolilla maata, eri appellaatioilla ja niitä ei koskaan sekoiteta. Kaliforniassa otetaan rennommin ja tällainen kokeilu on mahdollista.

Tämän viinin Chenin Blanc on kotoisin Clarksburgista, joka sijaitsee  Sacramenton jokisuistossa.  Täällä ilmasto-olosuhteet ovat ideaaliset rypäleen kehittymiselle meheväksi ja kypsien aromien saavuttamiseksi, mutta kuitenkin viileät yöt auttavat säilyttämään luonnollisen hapokkuuden ja sitä kauttta erinomaisen tasapainon. Savinen, mineraalinen maaperä antaa Chenin Blancille sen hunajaisen luonteen, joka on rypäleen yksi avainluonteenpiirteistä.

Viognier taas tulee Lodin alueelta. Lodissa vallitsee Välimerellinen ilmasto ja viinitarhoilla esiintyy myös suuria kiviä samaan tapaan kuin Viognierin kotiseudulla Rhônessa.

Chenin Blancin sadonkorjuu tapahtuu ajoissa, jotta tarpeeksi luonnollista hapokkuutta jää hedelmään. Viognier taas kerätään vasta kun hedelmä on täysin kypsää. Nämä valikoidut rypäleet puristetaan, sen jälkeen tapahtuu kylmäkäyminen. Täydellinen rypäleiden tasapaino haetaan sekoittamalla tämän jälkeen. Viiniin halutaan sitruksisia ja hunajaisia aromeja, omenaa, persikkaa, trooppista hedelmää Chenin Blancista ja kukkaisuutta, mausteita ja runsasta rakennetta Viognierista.

Tuotetiedot

Itämainen ruokaRapuKala
Maa: USA
Tuontantoalue: Kalifornia, Napa Valley
Tuottaja: Pine Ridge Vineyards
Rypäle/rypäleet: Chenin Blanc 83% ja Viognier 17%
Vuosikerta: 2019
Sokeri: 9 g/l
Happo: 7,1 g/l
Alkoholi: 12,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Alko ID: 946967
Hinta: 22,50 €
Väri: Kullansävyinen oljenkeltainen
Tuoksu: Runsas, trooppisen hedelmäinen, makean leivontamausteinen, hunajainen viehättävä tuoksu.
Maku: Kuiva, makeaa trooppista hedelmää, ananasta, hunajamelonia, mausteisuutta, sitruksinen hapokkuus nousee ja raikastaa runsasta makua
Ruokasuositukset: Itämainen ruoka, Rapu, Kala
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Pine Ridge Vineyards

Pine Ridge Vineyards on legendaarinen viinilä, joka on viljellyt viinejä mäntymetsien suojassa Napa Valleyssa jo yli 40 vuotta. Maaperä on aivan omaa luokkaansa, jokainen viini tehdään kunnioittaen sekä omistautuen alueelle, rypäleelle ja viininteolle.

Tutustu tuottajaan →