Punaviini ∙ Espanja ∙
Hispano+Suizas Bassus Pinot Noir
Katso tuote →
Parhaat rypäleet poimitaan omilta tarhoilta, jonne on istutettu 4000 köynnöstä/hehtaari. Rypäleet poimittiin 15 kg:n laatikoihin ja aamuyöllä, jotta rypäleet säilyisivät viileinä viinimöön saakka. Täysiä rypälekoreja säilytettiin kolme päivää kylmässä. Tämän jälkeen rankojen poisto ja kuorikontaksi 400 litraisissa uusissa amerikkalaisissa avonaisissa tammitynnyreissä. Kylmämaserointi 8 C –asteessa kesti neljä päivää. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26 C – asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen. Jokainen rypälelajike sai käydä erikseen.
Kypsyminen tapahtui amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja ranskalaisissa 400l Allier-tammitynnyreissä vähintään 20 kuukautta. Tämän jälkeen tehtiin lopullinen sekoitus ja viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.
Täydellinen viini liharuoille. Grillatut lihat, lampaankare ja upeat lihapadat sopivat täydellisesti.
Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.
Tutustu tuottajaan →