Punaviini ∙ Espanja ∙
Hispano+Suizas Bassus Pinot Noir
Katso tuote →
Bobos on rypälelajike Bobalin synonyymi. Tämä on hyvin uniikki viini. Rypäleet viiniin tulevat läheiseltä tarhalta, Finca Casa la Borracha, vanhoista yli 70-vuotiaista köynnöksistä. Tarhalle on istutettu vain 1600 köynnöstä/hehtaari.
Ne poimittiin 15 kg:n laatikoihin ja aamuyöllä, jotta rypäleet säilyisivät viileinä viinimöön saakka. Täysiä rypälekoreja säilytettiin kolme päivää kylmässä ennen rankojen poistoa. Tämän jälkeen ne laitettiin uusiin amerikkalaisiin 400 litran avotammitynnyreihin, kylmämaseroitumaan 8 C -asteeseen neljäksi päiväksi. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26 C – asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen ja siirrettiin ranskalaisiin Allier-tammitynnyreihin kypsymään vähintään 10 kuukaudeksi. Viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.
Täydellinen pari liharuoille. Grillatut liharuoat, kuten naudan entrecote on nappivalinta Myös pitkään haudutetut mehevät pataruoat sopivat Boboksen pariksi.
Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.
Tutustu tuottajaan →