Punaviini ∙ Espanja ∙
Hispano+Suizas Bobos
Katso tuote →
Tilan Pinot Noir –tarhat ovat koko alueen ainoat. Istutuksia on 4000 köynnöstä hehtaarilla. Pinot Noir on sopeutunut hyvin alueen mannerilmastoon, jossa myös välimerellisiä vaikutteita, sekä kalkkipitoiseen savimaaperään.
Rypäleet poimittiin aamuyöllä viileään aikaan 15 kg laatikoihin. Täydet laatikot varastoitiin kolmeksi päiväksi kylmään, 10 C -asteeseen. Tämän jälkeen rypäleistä poistettiin rangat ja ne laitettiin uusiin amerikkalaisiin 400 litran avotammitynnyreihin, kylmämaseroitumaan 8 C -asteeseen neljäksi päiväksi. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26 C – asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen ja siirrettiin ranskalaisiin Allier-tammitynnyreihin kypsymään vähintään 10 kuukaudeksi. Viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.
Täydellisen tyylikäs valinta miedoille riistaruoille, kuten poro ja riistalinnut, grillattu entrecoté ja pataruoat punajuurilla.
Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.
Tutustu tuottajaan →