Don Maximiano Errázuriz oli visionääri. Hän istutti vuonna 1870 ensimmäiset ranskalaiset lajikkeet Aconcaguaan - alueelle, joka sittemmin on nousi maailman kartalle juuri ikonisten cabernet-viinien ansiosta.

Espanjalais-baskilaisen, Chileen jo vuonna 1735 emigroituneen perheen poika Don Maximiano Errázuriz oli visionääri. Hän perusti Viña Errázurizin vuonna 1870, mutta toisin kuin muut viininviljelijät hän ei jäänyt pääkaupunki Santiagon laitamille vaan näki vaivaa löytääkseen ”parasta maaperää parhaille viineille”. Hän ihastui Aconcaguaan ja – jälleen muiden hämmästykseksi – istutti sinne ranskalaisia lajikkeita, kuten Cabernet Sauvignonia, Merlot’a ja Syrah’ta.

Loppu on historiaa. Aconcagua on nykyään arvostettu viinialue juuri upearakenteisten punaviiniensä ansiosta, ja Viña Errázuriz yksi Chilen maineikkaimmista viinitaloista.

Errázurizilla onkin vankka edelläkävijän maine. Paitsi, että he osoittivat epäilijöille Chilen kykenevän laatuviinien tuotantoon, he tulivat myös esimerkillään edistäneeksi koko maan viininviljelykäytäntöjä aina tihkukastelusta viiniköynnösten rinteille sijoitteluun saakka.

Aconcagua saa nimensä joelta, joka halkoo sen läpi Andeilta Tyyneenmereen. Joen penkereet muodostavat ihanteellisia kasvuolosuhteita viiniköynnöksille. Meren tai vuorten läheisyys ja toisaalta maaperän koostumus ovat oleellisia seikkoja sopivan lajikkeen valitsemisessa.

 

Palaa tuottajahakuun →