Errázuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard

Tämän single vineyard -viinin rypäleet ovat peräisin La Escultura -viinitarhalta, joka sijaitsee Casablanca Valleyssa 32km rannikolta. Aamuiset sumut sekä iltapäivisin puhaltavat merituulet viilentävät muutoin lämpimiä kesäpäiviä pidentäen rypäleiden kasvukautta. Viinitarhan savihiekkainen maaperä tuottaa niukan sadon – viimeistellen pitkän kasvukauden aromikkaiden rypäleiden tiiviyden.

Rypäleet on poimittu käsin aamutuimaan maaliskuun lopulla. Hellän puristuksen jälkeen alkoholikäyminen 14-16°C lämpökontrolloiduissa terästankeissa kesti n. 15–20 päivää.

Vaalea vihertävänkeltainen viinin tuoksu on runsas: siitä voi aistia sitrushedelmiä, keväisiä yrttejä, jasmiinia ja passiohedelmää. Suussa kuiva, raikkaan hapokas ja keskitäyteläinen viini on runsas ja vivahteikas toistaen tuoksun aromit.  Tyyliltään eurooppalaisia serkkujaan runsaampi sauvignon blanc sopii niinikään runsaiden kalaruokien sekä aromaattisten kasvisruokien kumppaniksi. Tarjoile esimerkiksi savustettujen kalojen ja salaattien kanssa!

Tuotetiedot

KalaRapuKasvisruoka
Maa: Chile
Tuontantoalue: DO Valle de Casablanca
Tuottaja: Viña Errázuriz
Rypäle/rypäleet: Sauvignon Blanc
Sokeri: 1 g/l
Happo: 7 g/l
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Heleän keltainen vihertävällä häivähdyksellä
Tuoksu: Raikas, sitruksinen ja runsaan hedelmäinen, karviaismarjaa, tomaatinlehteä ja yrttisyyttä
Maku: Kuiva, vivahteikas, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen
Ruokasuositukset: Kala, Rapu, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä

Viña Errázuriz

Don Maximiano Errázuriz oli visionääri. Hän istutti vuonna 1870 ensimmäiset ranskalaiset lajikkeet Aconcaguaan - alueelle, joka sittemmin on nousi maailman kartalle juuri ikonisten cabernet-viinien ansiosta.

Tutustu tuottajaan →