Hispano+Suizas Bassus Dulce 2023

Valitsemme parhaat rypäleet omien vanhojen Pinot Noir -viinitarhojemme vähätuottoisista kannoista. Ylikypsytämme rypäleet viinitarhassa saavuttaaksemme yli 16 °C lämpötilan.

Rypäleet kerätään erityisiin laatikoihin, jotka painavat 15 kg kukin. Korjaamme sadon vain aamuisin, jotta rypäleet pysyisivät ihanteellisessa lämpötilassa viinitilalle saakka. Saavuttuaan viinitilalle, täydet laatikot sijoitetaan kylmävarastohuoneisiin kolmeksi päiväksi -10 °C lämpötilaan.

Poistamme rypäleet kylmävarastosta ja puristamme ne suoraan -10 °C lämpötilassa, jotta voimme keskittyä lopulliseen rypälemehuun, joka saavuttaa yli 23 % sokeria.

Käytämme tätä viiniä 16 °C lämpötilassa yli 40 päivän ajan. Käyminen keskeytetään laskemalla lämpötila -2 °C. Tämän prosessin tuloksena viinissä on 12,5%-13% alkoholia ja yli 100 g/l luonnollista jäännössokeria.

Tuotetiedot

Jälkiruoka
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOP Utiel-Requena
Tuottaja: Bodegas Hispano + Suizas
Rypäle/rypäleet: Pinot Noir
Vuosikerta: 2023
Sokeri: 100g/l
Happo: 5,5 g/l
Alkoholi: 13,0%
Pullokoko: 500 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Vaalea ruusukulta
Tuoksu: Erittäin korkea aromaattinen intensiteetti, joka muistuttaa trooppisia hedelmiä (ananas), hyvin kypsänä, ja mansikoita
Maku: Runsas hedelmäisyys kypsiä mansikoita, hyvällä hapokkuudella.
Ruokasuositukset: Jälkiruoka
Lataa PDF:nä

Bodegas Hispano + Suizas

Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.

Tutustu tuottajaan →