Hispano + Suizas Albariño Finca Casa Julia

Tähän viiniin on valikoitu parhaat rypäleet vähän tuottavista Albariño köynnöksistä, jotta rypäleet ovat maultaan ja aromeiltaan hyvin konsentroituneita.

Rypäleet kerätään varoen mataliin laatikoihin, jotka painavat max. 15 kg, niin että ne säilyvät ehjinä ja raikkaina mahdollisimman pitkään. Samasta syystä rypäleet kerätään aikaisin aamulla, jolloin ilma on viileämpää. Kellariin päästyään rypäleet odottavat puristamista pakastehuoneessa (-10°C). Rypäleistä poistetaan kannat ja ne puristetaan kevyesti, minkä jälkeen ne saavat maseroitua kuorien kanssa viilennetyssä terästankissa (8°C). Kuorikontaktin jälkeen rypäleet puristetaan kevyesti pneumaattisessa puristimessa. Rypälemehu saa seistä 24h, minkä jälkeen käyminen tapahtuu viileässä lämpötilassa uusissa amerikkalaisissa 400l tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen viiniä säilytetään hiivasakkansa päällä erityisissä Galileo-tankeissa (lieriön muotoinen sementtitankki, jonka pinta on heijastava) pullottamiseen saakka. Viiniä on filtteröity mahdollisimman vähän, joten pulloon saattaa kertyä sakkaa, mikä on täysin luonnollista. Tarjoilulämpötila 12°C.

Tuotetiedot

JuustoRapuKalaKasvisruokaPorsasKanaTapas
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOP Valencia
Tuottaja: Bodegas Hispano + Suizas
Rypäle/rypäleet: Albariño
Vuosikerta: 2020
Happo: 7,3 g/l
Alkoholi: 14%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Keltainen vihreillä vivahteilla
Tuoksu: Runsas, kypsän hedelmäinen, kukkainen, aavistus mausteisuutta tammesta
Maku: Kuiva, elegantti, pyöreä, hedelmäinen, hapokas, viipyilevä
Ruokasuositukset: Juusto, Rapu, Kala, Kasvisruoka, Porsas, Kana, Tapas
Lataa PDF:nä

Bodegas Hispano + Suizas

Bodegas Hispano+Suizas on kolmen kaveruksen, Marc Grin, Pablo Ossorio ja Rafael Navarro, yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, Utiel Requenassa. Viinitalon nimen mukaisesti kaksi heistä on espanjalaista ja yksi sveitsiläinen.

Tutustu tuottajaan →