Jälkiruokaviini ∙ Saksa ∙
Jakob Jung Michelmark Riesling Spätlese 2021
Katso tuote →
Viini valmistettu yli 50 vuotta vanhojen Riesling-köynnöstemme rypäleistä, jotka ovat kasvaneet syvissä löss-savimaissa.
”Alte Reben -rieslingimme syntyy sorapitoisilla lössi-savimailla. Tämän ansiosta viini on runsas ja tiivis. Siinä on mausteisia sävyjä sekä vivahteita kvittenistä ja etelän hedelmistä” Alexander Jung
Huolellisesti valikoidut ja käsin poimitut rypäleet poistetaan rangasta ennen murskaamista. Tämän jälkeen seuraa useiden tuntien mittainen maseraatioaika, minkä jälkeen rypäleet puristetaan varovasti. Viini kypsyy terästankeissa. Pitkän kypsytys antaa viinille lisää täyteläisyyttä, viini pullotetaan alkukesällä.
Viinit kypsytetään yli 250 vuotta vanhassa ja yli 110 metriä pitkässä kellarissa, joka on hakattu kallioon kahdeksan metriä maan alle. Lämpötila on ympäri vuoden 11 astetta, mikä on ihanteellista näiden hienojen Riesling-viinien säilytykseen.
Perhe Jung on kasvattanut viiniä Erbachissa, Rheingaussa vuodesta 1799. Viinitarhassa Jung toimii täysin orgaanisesti peitekasvien kanssa ja käyttää vain orgaanisia lannoitteita eikä rikkakasvien torjunta-aineita.
Tutustu tuottajaan →