Perhe Jung on kasvattanut viiniä Erbachissa, Rheingaussa vuodesta 1799. Viinitarhassa Jung toimii täysin orgaanisesti peitekasvien kanssa ja käyttää vain orgaanisia lannoitteita eikä rikkakasvien torjunta-aineita.

Perhe Jung on kasvattanut viiniä Erbachissa, Rheingaussa vuodesta 1799. Ranskan vallankumouksen jälkeisessä maauudistuksessa suuri osa kirkon ja aatelisten maasta jaettiin työskenteleville talonpojille, jopa Länsi-Saksassa. Dagens Jungin kuoleman jälkeen vuonna 1974 hänen poikansa Ludwig Jung otti viinitilan toiminnan jatkamisen harteilleen, vain 25-vuotiaana. Vuonna 2007 Ludvig puolestaan luovutti ohjakset nuorimmalle pojalleen Alexander Johannekselle.  Alexander kouluttautui diplomi-insinööriksi Geisenheimin yliopistossa harjoiteltuaan Saksassa ja jopa Etelä-Afrikassa, niin kuin viinimaailman perheyrityksissä on tyypillistä.

Isä Ludwig on edelleen vastuussa viljelystä ja poika Alexander työskentelee kellarissa viininvalmistajana. Nykyään Jungin perhe omistaa 14 hehtaaria arvostettuja viinitarhoja Erbachin ympäristössä. Viinitarhoista 80 % on istutettu Rieslingiä, mutta myös Spätburgunder on tärkeä rypäle. Useat Saksan parhaista punaviineistä ovat lähtöisin täältä. Jakob Jung on kuuluisa Rieslingeistään ja heidän viinejään löytyy useista Saksan parhaista ravintoloista sekä hienoista viinikaupoista.

Jung toimii täysin orgaanisesti peitekasvien kanssa ja käyttää vain orgaanisia lannoitteita, rikkakasvien torjunta-aineita ei käytetä. Viinitarhoilla elokuussa osa rypäleklustereista poistetaan, jotta jäljellä olevat rypäleet olisivat  parempia laadultaan. Korkea viinirypäleiden laatu on paras edellytys korkealaatuiselle viinille pullossa.

Palaa tuottajahakuun →