Taittinger Brut Réserve Magnum

Taittingerin vakiosamppanjaan osuu parhaiten nämä määritelmät: keveys, energisyys ja luonnollisuus. Viinit tähän vakiosamppanjaan tulevat yli 35 eri tarhalta ja se valmistetaan ensimmäisen puristuksen mehusta. Reserve-viinit ovat 2-3 vuotta vanhoja ja niitä on noin 25-30%.

Kuten Taittingerille on ominaista, Chardonnayn osuus on määräävä – mistä johtuukin samppanjan upea hienostuneisuus ja energisyys. Kypsytysaika on vähintään kolme vuotta, mikä tekee siitä erittäin tasapainoisen ja herkullisen.

Taittinger Brut Réserven maku on kuiva ja hienostunut ja viinissä on pienet hienot kuplat. Aromeissa keltaista hedelmää, aavistus pähkinäisyyttä, kermaa, pitkään loppumakuun jää sitrushedelmien raikkaus ja hieno harmonia. Se on upea aperitiivinä tai seurustelujuomana. Sopii erinomaisesti blineille ja mädille sekä kaviaarille. Kokeile myös rasvaisen kalan tai äyriäisten kanssa.

Tuotetiedot

AperitiiviRapu
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Champagne
Tuottaja: Taittinger
Rypäle/rypäleet: Chardonnay (40%), Pinot Noir ja Pinot Meunier (60%)
Sokeri: 9 g
Happo: 6,4 g
Alkoholi: 12,5 %
Pullokoko: 1500 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Alko ID: 582788
Hinta: 112,99 €
Väri: Eloisasti kupliva, kullansävyinen vaaleankeltainen
Tuoksu: Avoin, raikas, briossia, vaniljaa, valkoista kukkaisuutta, persikkaa
Maku: Kuiva, hienostunut, energinen. Erittäin pienet hienot kuplat, upea kermainen mousse. Aromeissa keltaista hedelmää, aavistus pähkinäisyyttä, kermaa, pitkään loppumakuun jää sitrushedelmien raikkaus ja hieno harmonia.
Ruokasuositukset: Aperitiivi, Rapu
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Taittinger

Champagne Taittinger on yksi Champagnen alueen arvostetuimmista ja vanhimmista tuottajista. Sen juuret juontaa vuoteen 1734.

Tutustu tuottajaan →