Alkuperä, perinne, koti, perhe, viininviljely.

Villa Huesgenin tilojen historia ulottuu vuoteen 1735 ja sitä johtaa tänä päivänä 8. sukupolvi, Ado Huesgen. Rakkaudesta Moselin laaksoon ja sen jyrkkiin liuskekallioihin, intohimosta käsityöläisyyteen luonnossa ja kellarissa. Tarhoja yhteensä 6,5ha.

Osoittaen vastuullisuutta sekä luontoa että tulevia sukupolvia kohtaan, tilalla tuotetaan hienoja ja moniulotteisia viinejä. Jokainen näistä viineistä on omalla tavallaan ainutlaatuinen ja sopii nautittavaksi minkä tahansa tilaisuuden yhteydessä.

Vastuullisuus näkyy muun muassa käyttämällä biologisia rikkakasvi torjuntaa, hyönteismyrkkyjen välttäminen, jyrkimmät rinteet täysin luonnonmukaisessa viljelyssä, huolellinen viinitarhan hoito, joka suurimmaksi osaksi tehdään manuaalisesti, perinteisten viinitarhojen säilyttäminen ja kuivien kivimuurejen ylläpito, myös villimehiläisten pesäpaikkoina.

Viinin valmistus minimalistinen, luonnollinen, luomu ja vegaaninen viininvalmistus. Valikoiden käsin pomittujen  kokonaisten rypäleiden varovainen kuljetus. Huolellinen rypäleiden murskaus alkaen jo viinitarhasta. Maseraatio 2–6 tuntia, hellävarainen puristus modernissa kalvopuristimessa 14–16 tuntia. Ruostumattomat terästankit sekä Stockinger- ja ranskalaiset tammitynnyrit. Pääasiassa spontaani käyminen ja osittain kuivahiivojen avulla tapahtuva käyminen, pitkä hiivasäilytys.  Säilytys maanalaisissa viinikellareissa

Palaa tuottajahakuun →