Aina 1960-luvulta lähtien Bixio Poderi -viinitila on intohimoisesti tuottanut tärkeimpiä ja arvostetuimpia veronalaisia viinejä. Bixio-perhe on edelleen tänäkin päivänä, viidenkymmenen toimintavuoden jälkeen, siirtänyt viinin kulttuuria sukupolvelta toiselle, säilyttäen juurensa vahvan perustana

Bixio perheen juuret ulottuvat kahden vuosisadan päähän. Nino Bixio oli italialainen kenraali, patrioti ja poliitikko, yksi merkittävimmistä hahmoista Italian yhdistymisessä. Kenraali Garibaldi halusi Bixion rinnalleen ”Tuhannen sotilaan retkelle” yhdistääkseen Italian yhden lipun alle.

Tämän sankarillisen yrityksen aikana hän taisteli Sisiliasta läpi koko Italian. Vuonna 1866 hän johti 7. prikaatia Custoza-taistelussa Veronan provinssissa, sotakuukausien aikana Nino rakastui veronalaiseen naiseen, ja tuosta rakkaudesta alkoi Bixio-sukunimen veronalainen haara. Poika nimettiin Alfonsiksi, ja hän sai isältään maita Soave-alueelta.

Hänen jälkeensä seurasi Emilio ja sitten isoisä Ottavio, joka perusti viinitilan vuonna 1969, sata vuotta myöhemmin kuin ensimmäinen Bixio astui Veneton maaperälle

Emilio Bixio, vanhin poika, ryhtyi viininviljelijäksi vuonna 1979,  hän opiskeli maineikkaassa Conegliano koulussa Venetossa viininviljelyä ja viinintuotantoa. Samaan aikaan hän aloitti ensimmäisen sadonkorjuunsa, avustettuna isänsä ja nuoremman veljensä toimesta. Näin hän perusti ensimmäisen yrityksensä, Fratelli Bixio -tilan.

Alku ajat olivat vaikeita ja työläitä, mutta nuori Emilio ei lannistunut vaan innostui rypäleiden käsittelyn käytännöstä, joka oli Veronassa hyvin tunnettu, Appassimento-menetelmästä. Hänen johdollaan tilasta tuli nykyaikaisempi kunnioittaen perinteitä.

Nykyään – yli 50 vuoden aktiivisen toiminnan jälkeen viinialalla – Emilion kokemuksen ansiosta perheen viininvalmistusperinne on siirtynyt rakkaudella ja intohimolla hänen lapsilleen, Elisalle ja Francescalle. Tytöt edustavat viidettä sukupolvea, jotka ohjaavat yritystä viennissä 23 maahan ympäri maailmaa, mutta pysyen aina juurillaan.

Palaa tuottajahakuun →