Nero d’Arcole DOC ”Desmonta” 2015

Klassisessa Guyot- sidonnassaon köynnöstiheys on 5 200 köynnöstä hehtaaria kohden. Rivien välinen etäisyys on 2,40 metriä, ja köynnösten välillä rivissä etäisyys on 0,80 cm. Tuotanto vaihtelee sesongin mukaan 2 kilosta enintään 3,5 kiloon per köynnös. Maaperä on keskikarkeaa, hiekkapitoista. Viinitarha sijaitsee 80 metrin korkeudessa merenpinnasta. Köynnösten ikä on 15 vuotta.

Vain parhaat tertut valitaan huolellisen kypsyys- ja terveystarkastelun jälkeen kuivausprosessiin, joka kestää 35 päivää kontrolloidussa ympäristössä. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään vähintään vuoden ajan osittain tonneaux-tynnyreissä ja osittain suurissa slaavilaisissa tammitynnyreissä (30/60 hl). Kirkastus terästankeissa ennen pullotusta ja pullotuksen jälkeinen kypsyttäminen noin 3 kuukautta. Luonnollinen sokeripitoisuus noin 8 g/l.

Tuotetiedot

GrilliruokaRiistaPoroJuustoPataruokaNauta
Maa: Italia
Tuontantoalue: Veneto
Tuottaja: Bixio Poderi
Rypäle/rypäleet: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon.
Vuosikerta: 2015
Sokeri: 8g/l
Happo: 5,3g/l
Alkoholi: 16,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Tumman ruskea
Tuoksu: Suklata, lakristia, punaisia kukkia
Maku: Täyteläinen, runsas, tasapainoinen, pehmeät tanniinit
Ruokasuositukset: Grilliruoka, Riista, Poro, Juusto, Pataruoka, Nauta
Lataa PDF:nä

Bixio Poderi

Aina 1960-luvulta lähtien Bixio Poderi -viinitila on intohimoisesti tuottanut tärkeimpiä ja arvostetuimpia veronalaisia viinejä. Bixio-perhe on edelleen tänäkin päivänä, viidenkymmenen toimintavuoden jälkeen, siirtänyt viinin kulttuuria sukupolvelta toiselle, säilyttäen juurensa vahvan perustana

Tutustu tuottajaan →