Taittinger Millésimé Brut 2015

2015 oli leudon lämpötilan ja sateiden vuosi. Sadonkorjuu alkoi 8. syyskuuta ja loppui 20. syyskuuta. Taittinger Brut Millésimé 2015 on tehty pelkästään ensimmäisen pressin viineistä, 50% Chardonnayta ja 50% Pinot Noiria. Rypäleistä 70% tulee Grand Cru -tiloilta ja loput valikoiduilta 1er Cru -tiloilta. Samppanja on kypsynyt kellarissa 5 vuotta, mikä lisää sen kompleksisuutta tuoden esille sen parhaat puolet. Eloisasta hedelmäisen kukkeasta tuoksusta voi erottaa herkkiä valkoisia kukkia, sitruunaa, persikkaa, mantelia ja briossia. Suussa samppanja on rapsakan raikas ja lineaarinen. Sitruunaiset vaikutteet saavat aikaan loistavan tasapainon rakenteen ja eleganttiuden välillä. Jälkimaku on kompleksi, elegantti ja pitkä, ja mousse hienostuneen kermainen. Valmis nautittavaksi heti, ja paranee vain vuosien mittaan kypsyen runsaammaksi rakenteeltaan sekä aromeiltaan.

 

Tuotetiedot

Maa: Ranska
Tuontantoalue: AC Champagne
Tuottaja: Taittinger
Rypäle/rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir
Vuosikerta: 2015
Sokeri: 9 g/l
Alkoholi: 12,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Vaaleankeltainen
Tuoksu: Eloisasta hedelmäisen kukkeasta tuoksusta voi erottaa herkkiä valkoisia kukkia, sitruunaa, persikkaa, mantelia ja briossia.
Maku: Raikas ja lineaarinen, kuiva, hapokas, sitruunaiset vaikutteet tuovat loistavan tasapainon rakenteen ja eleganttiuden välillä. Jälkimaku on kompleksi, elegantti ja pitkä, ja mousse hienostuneen kermainen.
Lataa PDF:nä

Taittinger

Champagne Taittinger on yksi Champagnen alueen arvostetuimmista ja vanhimmista tuottajista. Sen juuret juontaa vuoteen 1734.

Tutustu tuottajaan →