Santerra Mellow & Sweet 2022

Santerra Mellow & Sweet on Espanjan Kastilia-La Manchan sydämestä kotoisin oleva hurmaava valkoviini. Tämä Vino de la Tierra de Castillan alueen auringon hellimä viini on valmistettu Macabeo-, Muscat d’Alexandrie- ja Verdejo-rypälelajikkeista, jotka ovat tunnettuja niiden kyvystä tuottaa raikkaan hedelmäisiä ja aromaattisia viinejä. Bodegas Murviedron käsissä nämä rypäleet ovat muuntuneet viiniksi, joka kutsuu nauttimaan Espanjan lämmöstä ja elämänilosta.

Santerra vangitsee aistit lempeällä ja makeahkolla luonteellaan. Puolimakean viinin keskihapokas rakenne tuo esiin aprikoosin, hunajamelonin ja kevyen mangon aromeja, jotka yhdessä kukkaisen ja yrttisen vivahdusten kanssa luovat tasapainoisen ja kutsuvan kokonaisuuden. Alkoholipitoisuus on miellyttävän kevyt, mikä tekee viinistä ihanteellisen valinnan niin seurusteluhetkiin kuin ruoan kanssa nautittavaksi.

Tämä sopii loistavasti yhteen itämaisten ruokien ja kasvisruokien kanssa. Kokeile viiniä vaikkapa intialaisen kasviskorman, juustoisen katkarapupiirakan tai mustaleima-emmentalin kanssa. Viileänä tarjoiltuna, noin 10–12 asteisena, Santerra Mellow & Sweet avautuu kaikessa hedelmäisessä runsaudessaan.

Tuotetiedot

Itämainen ruokaSeurustelujuomaAperitiiviGrilliruokaTapas
Maa: Espanja
Tuontantoalue: Vino de la Tierra de Castilla
Tuottaja: Bodegas Schenk
Rypäle/rypäleet: 45% Verdejo, 45% Macabeo, 10% Moscatel
Vuosikerta: 2022
Sokeri: 28 g/l
Happo: 6,8 g/l
Alkoholi: 10,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Alko ID: 590457
Väri: Vaalean keltainen
Tuoksu: Kukkaisa, eloisa, yrttinen
Maku: Makeahko, eksottisia hedelmiä, mangoa, keskihapokas
Ruokasuositukset: Itämainen ruoka, Seurustelujuoma, Aperitiivi, Grilliruoka, Tapas
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Bodegas Schenk

Bodegas Schenkin perusti 1927 Schenkin perhe, joka asuu Requenan kaupungissa. Requenassa on yli tuhat vuotta viininvalmistushistoriaa sekä useita omia alkuperäisrypälelajikkeita. Nykyään Murviedro on Valencian alueen johtava viinilä.

Tutustu tuottajaan →