Quibia

Quíbia on ainutlaatuinen sekoitus Mallorcan alkuperäisiä rypälelajikkeita. Viini käy omilla viinitarhoiltamme viljellyillä tuoreilla hiivoilla ja kypsyy sakan päällä, mikä tuottaa erittäin elegantin, raikkaan ja lajikkeelleen ominaisen viinin.

Rypäleet jäähdytetään 12 tunnin ajan ennen kaksinkertaista valintaprosessia. Ensimmäinen vaihe tapahtuu manuaalisella valintapöydällä ja sen jälkeen optisesti, rypäle kerrallaan, jotta saadaan vain parhaat rypäleet. Giró Rosin ja Premsalin rypäleet käyvät läpi lyhyen maseroinnin ennen erittäin hellävaraista ja huolellista puristusta. Tämän jälkeen viini siirretään ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin säiliöihin, joissa käyminen aloitetaan 17°C lämpötilassa käyttäen omaa alkuperäistä hiivakantaa, mikä antaa viinille maksimaalisen lajityypillisyyden. Kolmen eri kypsytysvaiheen aikana kutakin lajiketta käsitellään erikseen, ja vasta kolmen kuukauden kypsymisen jälkeen omilla sakkoillaan tehdään lopullinen sekoitus.

Tuotetiedot

KalaKasvisruokaKana
Maa: Espanja
Tuontantoalue: Illes Balears
Tuottaja: Bodegas Ànima Negra
Rypäle/rypäleet: Giró Ros 65%, Pensal blanc 35%
Vuosikerta: 2023
Sokeri: 0,6 g/l
Happo: 5,6 g/l
Alkoholi: 12,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Oljenkeltainen
Tuoksu: Sen tuoksussa on hienovarainen merellinen aromi sekä vihreän omenan ja päärynän vivahteita, mukana myös ripaus ananasta.
Maku: Maultaan viini on kuiva ja tiivis, ja siinä on mausteinen vivahde, joka lisää luonnetta. Jälkimaku on raikas ja pitkäkestoinen, tehden tästä viinistä erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät persoonallista ja raikasta valkoviiniä.
Ruokasuositukset: Kala, Kasvisruoka, Kana
Lataa PDF:nä

Bodegas Ànima Negra

Vuonna 1994 perustettu Ànima Negra on Mallorcan saaren viinitila, joka tunnetaan yksilöllisistä, aidon laadukkaista viineistään. Sen sydän ja sielu ovat Miquel Àngel Cerdá ja Pere Obrador, jotka ovat yli 25 vuoden ajan esitelleet ja kehittäneet filosofiaansa ympäri maailmaa.

Tutustu tuottajaan →