Vuonna 1994 perustettu Ànima Negra on Mallorcan saaren viinitila, joka tunnetaan yksilöllisistä, aidon laadukkaista viineistään. Sen sydän ja sielu ovat Miquel Àngel Cerdá ja Pere Obrador, jotka ovat yli 25 vuoden ajan esitelleet ja kehittäneet filosofiaansa ympäri maailmaa.

Viinitila Ànima Negra sijaitsee Mallorcan saaren kaakkoisosassa ja valmistaa viinejään muinaisella Son Burguera -tilalla. Tämä paikka, lähellä Felanitxia, on peräisin 800-luvulta ja siellä on alusta asti ollut viininvalmistukseen tarkoitettu tila, joka alun perin vastasi paikan asukkaiden tarpeisiin. Tämä toiminta on jatkunut ja kukoistanut nykypäivään saakka ja se on osaltaan muokannut saaren maisemaa, joka on maantieteellisesti osa Välimerta, tehden viinistä ikonisen osan gastronomiaamme.

Viiniköynnösten viljely on edennyt ja ottanut välillä takapakkia, ja se on ollut joko merkittävä tai toissijainen osa taloutta. Se on kuitenkin kehittynyt osaksi kulttuuriamme. Nykyajan viininvalmistus ja viininviljely ovat vain jatkumoa tälle esi-isien toiminnalle; ja juuri tässä kontekstissa vuonna 1994 syntyi Ànima Negra.

Aluksi hyödyntämällä muinaisen tilan tarjoamia rakennuksia tehtiin ensimmäinen tuotanto, ja siitä lähtien viinitilan tiloja on jatkuvasti parannettu, mikä on ollut välttämätön ehto huippulaatuisten viinien tuottamiselle. Viinejä, joita Ànima Negra myy tänä päivänä yli 40 maassa ympäri maailmaa.

Ilmaston, maaperän ja alkuperäisten rypälelajikkeiden ainutkertaisesta symbioosista syntyy erottuvia, vilpittömiä viinejä, jotka ovat kaukana nykyisistä persoonattomista tuotantotavoista. Tämä periaate ja halu tarjota korkealaatuinen tuote ovat Ànima Negran päivittäinen tunnusmerkki.

Tällä hetkellä viinitarhat koostuvat noin 150 pienstä palstasta, jotka sijaitsevat 10 km säteellä itse viinitilasta, Felanitxissa, lukuun ottamatta viittä viinitarhaa Mallorcan saaren itäosassa.

Vanhoja köynnöksiä, kuten callet, mantonegro, fogoneu, premsal white ja giró ros, on istutettu erilaisiin maaperiin, jotka elävät rinnakkain hedelmäpuiden (aprikoosi, päärynä, persikka, luumu ja kirsikka) kanssa, lähellä metsiä ja saaden paljon hyötyä merituulista.

Sadonkorjuu tehdään manuaalisesti ja optisesti, käyttäen painovoimaan perustuvaa järjestelmää, minkä jälkeen rypäleet kuljetetaan ruostumattomasta teräksestä ja sementistä valmistettuihin säiliöihin.

Merkittävin tekijä on kuitenkin alkuperäisten hiivakantojen käyttö omilta Son Negren köynnöksiltämme, jotka on geneettisesti luotu ja tunnistettu vuosien varrella.

Palaa tuottajahakuun →