Àn

Viiniköynnökset kasvavat matalassa kivisessä maaperässä, kalkkikivessä, jossa on erittäin korkea mineraalipitoisuus ja lähes olematon vedenpidätyskyky, mikä antaa maalle punertavan värin, joka tunnetaan paikallisesti nimellä Call vermell. Köynnökset sijaitsevat hyvin pienillä palstoilla, joilla on suuri biologinen energia alueen ravinteiden ja viiniköynnösten joukkoon istutettujen hedelmäpuiden vaikutuksen ansiosta. Strategisen sijainnin ja embats-nimisten päivätuulien ansiosta kasvit ovat erittäin terveitä hyvin tuuletetun alueen etujen vuoksi.

Käsin poimittu sato kerätään pieniin 10 kg laatikoihin. Ensimmäinen valinta tehdään viinitarhassa, ja viinitilalle saapumisen jälkeen rypäleet säilytetään kylmävarastossa yön yli 8-10°C lämpötilassa. Seuraavana päivänä rypäleet valikoidaan manuaalisesti lajittelupöydällä, minkä jälkeen käytetään optista teknologiaa valitsemaan rypäle kerrallaan vain parhaat ja laadukkaimmat rypäleet. Valitut rypäleet kuljetetaan painovoiman avulla 4 000 litran ranskalaisiin tammiastioihin, joissa käyminen aloitetaan kontrolloidussa lämpötilassa. Tämä käyminen tapahtuu alkuperäisten hiivojen avulla, joita on vuosien ajan tunnistettu ja valikoitu parhailta palstoilta, luoden oman geneettisen hiivapankin. Malolaktinen käyminen tapahtuu hienojakoisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, joissa viini myös kypsyy.

Viini kypsyy 14 kuukautta uusissa, hienojakoisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, joissa on keskipitkä tai pitkä paahtoaste. Kypsytyksen puolivälissä viini siirretään toisiin tynnyreihin. Ennen pullotusta viiniä kypsytetään vielä 2 kuukautta ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä.

Vuosituotanto 21 000 pulloa

Tuotetiedot

GrilliruokaRiistaPoroLammas
Maa: Espanja
Tuontantoalue: Illes Balears
Tuottaja: Bodegas Ànima Negra
Rypäle/rypäleet: 95 % Callet, 5 % Mantonegro-Fogoneu.
Vuosikerta: 2022
Sokeri: 0,5 g/l
Happo: 4,7 g/l
Alkoholi: 13,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Graniitinpunainen
Tuoksu: Tuoksussa luumua, murskattuja karhunvatukoita, nahkaa, orvokkia, savua ja mausteita.
Maku: Viini on yhtä ylellinen suussa kuin sen tuoksussakin, täyttäen suun täyteläisellä rakenteellaan ja makujen voimakkuudella.
Ruokasuositukset: Grilliruoka, Riista, Poro, Lammas
Lataa PDF:nä

Bodegas Ànima Negra

Vuonna 1994 perustettu Ànima Negra on Mallorcan saaren viinitila, joka tunnetaan yksilöllisistä, aidon laadukkaista viineistään. Sen sydän ja sielu ovat Miquel Àngel Cerdá ja Pere Obrador, jotka ovat yli 25 vuoden ajan esitelleet ja kehittäneet filosofiaansa ympäri maailmaa.

Tutustu tuottajaan →