Paololeo Pianerosse Bianco della Campania

Tämä raikas ja tasapainoinen valkoviini on sekoitus kolmea Campanian alueen perinteistä rypälettä: Fianoa, Grecoa sekä Falanghinaa. Rypäleet on poimittu Pianerossen kumpuilevalta viinitarhalta, joka sijaitsee Avellinon maakunnassa lähellä merta. Alueella on tehty viiniä vuosisatojen ajan, sillä kumpuileva maasto ja vulkaaninen maaperä on siihen ideaalia. Rypäleet on tehty viiniksi erikseen, 80% viinistä on käynyt terästankeissa ja 20% pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinien yhdistämisen jälkeen se on saanut levätä hiivasakan päällä pidennetyn ajan.

Pianerrosse Bianco della Campania on ihastuttava kuiva valkoviini, jossa tuoksuu italialaisille valkoviineille ominainen manteli sekä yrttisyys. Lisäksi tuoksusta on havaittavissa herkullisen raikasta sitruunaa, valkoista persikkaa sekä kermaista vaniljaisuutta osittaisesta tammikypsytyksestä.

Cantine Paolo Leo on perheyritys, joka tekee viiniä jo viidennessä sukupolvessa.

Tuotetiedot

KalaTapasKasvisruoka
Maa: Italia
Tuontantoalue: Campania
Tuottaja: Cantine Paololeo
Rypäle/rypäleet: Fiano, Falanghina, Greco
Vuosikerta: 2020
Sokeri: 6,0 g/l
Happo: 6,3 g/l
Alkoholi: 13 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Vaaleankeltainen
Tuoksu: Mantelinen, yrttinen, raikkaan sitruunainen, valkoista persikkaa sekä kermaista vaniljaisuutta osittaisesta tammikypsytyksestä. 
Maku: Kuiva, hapokas, keskitäyteläinen, pyöreä, hedelmäinen
Ruokasuositukset: Kala, Tapas, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Cantine Paololeo

Koskemattoman luonnon ja viehättävien viinitarhojen ympäröimä Cantine Paololeo sijaitsee Salenton sydämessä Apulian alueella Etelä-Italiassa.

Tutustu tuottajaan →