Moramora Malvasia Nera

Malvasia nera -rypälettä pidetään yhtenä Salenton alkperäisistä viinilajikkeista, joka on kasvanut samoilla tarhoilla paikallisen negroamaron kanssa. Perinteisesti nämä lajikkeet on myös käytetty viiniksi yhdessä, kun samalta tarhalta poimitut rypäleet ovat sekoittuneet. Tämä viini on kuitenkin 100% malvasia neraa. Viiniköynnökset kasvavat perinteiseen pensastyyliin ja rypäleet poimitaan aikaisin aamulla niiden tuoreuden ja aromaattisuuden varjelemiseksi. Viini on käynyt säädellyssä lämpötilassa terässäiliöissä 8-10 päivää. Viini käy läpi malolaktisen käymisen, joka pehmentää viinin  hapokkuutta ja lopulta se saa kypsyä ranskalaisissa tammitynnyreissä kolmen kuukauden ajan.

Malvasia neran aromit ovat runsaan hedelmäiset, mehevää punaista kirsikkaa ja luumua, sekä herkullista mausteisuutta ja vaniljaa tammesta. Tämä viini on täyteläinen, tasapainoinen, keskitanniininen ja hedelmien mehukas maku jää kielelle pitkäksi aikaa.

Tuotetiedot

GrilliruokaJuustoNautaTapas
Maa: Italia
Tuontantoalue: Malvasia Nera Salento IGP
Tuottaja: Cantine Paololeo
Rypäle/rypäleet: Malvasia Nera
Vuosikerta: 2020
Sokeri: 8 g/l
Happo: 5,9 g/l
Alkoholi: 14,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvä rubiininpunainen
Tuoksu: Runsaan hedelmäinen, mehevää punaista kirsikkaa ja luumua, sekä herkullista mausteisuutta ja vaniljaa tammesta
Maku: täyteläinen, tasapainoinen, keskitanniininen, runsaan hedelmäinen, pitkä
Ruokasuositukset: Grilliruoka, Juusto, Nauta, Tapas
Lataa PDF:nä

Cantine Paololeo

Koskemattoman luonnon ja viehättävien viinitarhojen ympäröimä Cantine Paololeo sijaitsee Salenton sydämessä Apulian alueella Etelä-Italiassa.

Tutustu tuottajaan →