Malvasia nera -rypälettä pidetään yhtenä Salenton alkperäisistä viinilajikkeista, joka on kasvanut samoilla tarhoilla paikallisen negroamaron kanssa. Perinteisesti nämä lajikkeet on myös käytetty viiniksi yhdessä, kun samalta tarhalta poimitut rypäleet ovat sekoittuneet. Tämä viini on kuitenkin 100% malvasia neraa. Viiniköynnökset kasvavat perinteiseen pensastyyliin ja rypäleet poimitaan aikaisin aamulla niiden tuoreuden ja aromaattisuuden varjelemiseksi. Viini on käynyt säädellyssä lämpötilassa terässäiliöissä 8-10 päivää. Viini käy läpi malolaktisen käymisen, joka pehmentää viinin hapokkuutta ja lopulta se saa kypsyä ranskalaisissa tammitynnyreissä kolmen kuukauden ajan.
Malvasia neran aromit ovat runsaan hedelmäiset, mehevää punaista kirsikkaa ja luumua, sekä herkullista mausteisuutta ja vaniljaa tammesta. Tämä viini on täyteläinen, tasapainoinen, keskitanniininen ja hedelmien mehukas maku jää kielelle pitkäksi aikaa.
Koskemattoman luonnon ja viehättävien viinitarhojen ympäröimä Cantine Paololeo sijaitsee Salenton sydämessä Apulian alueella Etelä-Italiassa.
Tutustu tuottajaan →