Meruge white 2022

Tämä valkoviini kunnioittaa Viosinho-rypälelajiketta sen valitsemalla terroirilla: korkealla sijaitsevilla viinitarhoilla Cima Corgon alueella. Rypäleet tulevat Celeirósin ja Mateusin viinitarhoilta – jotka eroavat iältään ja sijainniltaan, mutta molemmat sijaitsevat korkeilla ja viileillä alueilla. Viineissä on vahva hapokkuus ja mineraalisuus, joita tasapainottaa käyminen ja kypsytys käsittelemättömissä portugalilaisissa tammitynnyreissä. Lopputuloksena on täyteläinen, monimutkainen viini, jolla on korkea ikääntymispotentiaali. Maaperä liuskekiveä. Viiniköynnösten keski-ikä jopa 45 vuotta. Sadon korjuu käsin, käyminen tammitynnyreissä Portugalilaiset tammitynnyrit (käsittelemättömät) 6 kuukauden ajan

Tuotetiedot

KalaKanaKasvisruoka
Maa: Portugali
Tuontantoalue: DOC Douro
Tuottaja: Lavradores de Feitoria
Rypäle/rypäleet: Viosinho
Vuosikerta: 2022
Sokeri: 1,97 g/l
Happo: 5,5 g/l
Alkoholi: 13,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Sitruunankeltainen
Tuoksu: Erittäin raikas ja aromaattinen, elegantti, rikas ja monimutkainen. Hyvin integroituneella tammella se esittelee tuoreiden hedelmien, kuten päärynän ja kvittenin, aromeja sekä hienovaraisia ananaksen vivahteita. Viinin avautuessa lasissa vapautuu mausteiden ja pähkinöiden aromeja, mikä tekee siitä erittäin rikkaan ja varsin mielenkiintoisen.
Maku: Erittäin raikas ja aromaattinen. Erinomainen tasapaino rakenteen ja hapokkuuden välillä, tuoreiden valkoisten hedelmien tukemana, mukana hieman kuivattuja hedelmiä ja hentoa vaniljaa, joka tulee tynnyrikypsytyksestä. Viini on ilmeikäs ja harmoninen. Pitkä ja kestävä jälkimaku, joka raikkaudellaan lupaa pitkäikäisyyttä.
Ruokasuositukset: Kala, Kana, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä

Lavradores de Feitoria

20 vuoden yhteenliittymä. 20 quintaa levittäytyneenä kolmelle Douro-laakson alueelle: Baixo Corgo, Cima Corgo ja Douro Superior.

Tutustu tuottajaan →