Marcel Martin Touraine Sauvignon La Perclaire

Marcel Martinin viinitarhat sijaitsevat Loiren laakson Touraine-alueella ja niiden kokonaispinta-ala on 74 hehtaaria. Tilan laadun takeena ovat viiniköynnösten vanha ikä sekä pikkutarkat viinien valmistusprosessit.

Marcel Martin perusti perheomisteisen viiniyhtiönsä yli 50 vuotta sitten Loiren laaksoon. Tarhat sijaitsevat Loiren ytimessä, lähes Ranskan keskipisteessä. Yrityksen alkuaikoina Loiren laakso ei nauttinut likimainkaan nykyisen kaltaista arvostusta viinimaailmassa, mutta Martinilla oli vakaa usko tulevaisuuteen ja hän halusi tehdä alueen viinistä suosittua.

Raikas, hapokas ja mineraalinen Marcel Martin Touraine La Perclaire tunnetaan vuosikerrasta toiseen tasalaatuisena viininä, jossa alueen Sauvignon Blancin aromikkuus nousee parrasvaloihin: Siinä on karviaista, herukanlehteä, leikattua ruohoa, nokkosta, parsaa, viheromenaa ja niin edelleen. Hedelmäisyydessä korostuvat sitruksisuus ja vaaleat hedelmät: greippi, limetti, aprikoosi ja päärynä. Jälkimaku on viettelevän mineraalinen.

Kuiva, hedelmäinen ja hapokas La Perclaire on monikäyttöinen ruokaviini, joka toimii yhtä lailla salaattien ja kasvisruokien kuin myös vaalean lihan ja rasvaisen kalan seurassa. Klassisia yhdistelmiä La Perclairen kumppaniksi ovat vuohenjuustosalaatti ja savustettu lohi. Viinin raikas mineraalisuus ja hapokkuus pääsevät oikeuksiinsa myös kotimaisten rapujen kanssa nautittuna.

Tuotetiedot

KalaSeurustelujuomaPorsasKasvisruokaKanaRapu
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Loire Valley
Tuottaja: Marcel Martin
Rypäle/rypäleet: Sauvignon Blanc
Vuosikerta: 2021
Sokeri: 1,54 g/l
Happo: 6,70 g/l
Alkoholi: 13 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Vaaleankeltainen
Tuoksu: Greippinen, karviaismarjainen, viheromenainen ja meloninen
Maku: Kuiva, raikas, sitruksinen, viheromenainen, päärynäinen, karviaismarjainen ja mineraalinen
Ruokasuositukset: Kala, Seurustelujuoma, Porsas, Kasvisruoka, Kana, Rapu
Lataa PDF:nä

Marcel Martin

Marcel Martin, Loiren laakson visionääri

Tutustu tuottajaan →