Maurice Ecard Savigny les Beaunes 1er Cru “Aux Clous”

Côte de Beaunen pohjoispuolella sijaitsevan Domaine Maurice Ecardin juuret ulottuvat Ranskan vallankumouksen aikaan ja vuoteen 1789, mikä tekee siitä yhden Savigny-lès-Beaunen vanhimmista viinitiloista. Sen perustajaa Maurice Ecardia pidetään koko Savignyn apellaation isänä.

Maurice Ecardin viinitarhat levittäytyvät 11,5 hehtaarin alueelle viehättävän Savigny-lès-Beaunen kylän ympärillä. Köynnökset ovat Keskimäärin 40 vuoden ikäisiä. Maaperä on alueelle ominaisesti kalkkikiveä ja savea. Kuumat kesät ja kuivat syksyt edistävät sokereiden ja rypäleille värin antavien aineiden kehittymistä sekä mahdollistavat rypäleiden kypsymisen ihanteellisissa olosuhteissa.

Domainen Maurice Ecardilla on Savignyn kylässä neljä Premier Cru -tarhaa, joiden mukaan viinit on nimetty: Aux Clous, Les Narbantons, Les Peuillets ja Les Serpentières.

Aux Clous on väriltään vaalean purppuranpunainen viini ja sen aromeista löytyy lajikkeelle tyypillisesti punaisia marjoja kuten vadelmaa, kirsikkaa ja karpaloa sekä hieman mausteisuutta. Maku on keskitäyteläinen, raikas, marjainen ja samettinen. Viini sopii hyvin esimerkiksi naudanlihan, paistien, linturuokien, kevyiden juustojen ja sieniruokien kumppaniksi.

Tuotetiedot

JuustoKasvisruokaPataruokaRiistaPoroNauta
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Savigny-lès-Beaune 1er Cru "Aux Clous", Burgundi
Tuottaja: Domaine Maurice Ecard
Rypäle/rypäleet: Pinot Noir
Sokeri: 0 g/l
Happo: 5 g/l
Alkoholi: 13,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: vaalea purppuranpunainen
Tuoksu: vadelmaa, kirsikkaa ja karpaloa sekä hieman mausteisuutta
Maku: raikas, marjainen, samettinen ja keskitäyteläinen
Ruokasuositukset: Juusto, Kasvisruoka, Pataruoka, Riista, Poro, Nauta
Lataa PDF:nä

Domaine Maurice Ecard

Domaine Maurice Ecard – Savigny-lès-Beaunen isä

Tutustu tuottajaan →