Domaine Maurice Ecard – Savigny-lès-Beaunen isä

Côte de Beaunen pohjoispuolella sijaitsevan Domaine Maurice Ecardin juuret ulottuvat Ranskan vallankumouksen aikaan ja vuoteen 1789, mikä tekee siitä yhden Savigny-lès-Beaunen vanhimmista viinitiloista. Sen perustajaa Maurice Ecardia pidetään koko Savignyn apellaation isänä.

Maurice Ecardin viinitarhat levittäytyvät 11,5 hehtaarin alueelle viehättävän Savigny-lès-Beaunen kylän ympärillä. Köynnökset ovat Keskimäärin 40 vuoden ikäisiä. Maaperä on alueelle ominaisesti kalkkikiveä ja savea. Kuumat kesät ja kuivat syksyt edistävät sokereiden ja rypäleille värin antavien aineiden kehittymistä sekä mahdollistavat rypäleiden kypsymisen ihanteellisissa olosuhteissa.

Domainen Maurice Ecardilla on Savignyn kylässä neljä Premier Cru -tarhaa, joiden mukaan viinit on nimetty: Aux Clous, Les Narbantons, Les Peuillets ja Les Serpentières.

Maurice Ecard kuuluu perheomisteiseen Les Grands Chains de France -konserniin, joka on osuuskunnat pois lukien Ranskan suurin yksityinen viininvalmistaja. GFC on vahvasti läsnä kaikilla Ranskan johtavilla viinialueilla sekä myös maan rajojen ulkopuolella Saksassa, Unkarissa, Espanjassa ja Chilessä. Konsernista tekee ainutlaatuisen, että se kattaa koko viinin arvoketjun rypäleestä viininystävän lasiin.

GFC-konsernin pääkonttori sijaitsee Petersbachissa Alsacessa, mikä asettaa sen strategisesti Euroopan ytimeen. Konsernin omistaa Helfrichin perhe ja sen johdossa istuu suvun päämies Joseph Helfrich (s. 1956). Maailmanlaajuisesti konsernilla on yli 3 200 työntekijää ja vientiä 178 maahan. GFC:n missiona on pullottaa jokaiselta viinitarhalta sen rypäleiden ja terroirin parhaat ominaisuudet.

Palaa tuottajahakuun →