Château Terrebonne Rosé

Château Terrebonne sijaitsee vehreän Provencen sydämessä, Aix-en-Provencen ja St. Tropez’n puolivälissä. Alueen maisema täyttyy tammimetsistä, oliivilehdoista ja viinitarhoista. Välimerellinen ilma on puhdasta ja raikasta hengittää. Täällä syntyy Provencen klassinen Rosé, joka ei koskaan epäonnistu.

Terrabonne Côtes de Provence Rosén makuprofiili on kuiva, mutta siinä on riittävästi hedelmäistä luonnetta, joka tekee viinistä erinomaisen juoman kaikkiin sosiaalisiin tilanteisiin. Se on myös täydellinen aperitiivi ja tyylikäs terassiviini.

Provencen viininviljelyn perinteet hakevat vertaistaan. Alueen ensimmäiset köynnökset saapuivat foinikialaisten mukana noin 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Itse asiassa vasta pari sataa vuotta ennen ajanlaskumme alkua Provence sai nimensä, kun Rooman valtakunnan alaisuudessa sitä alettiin kutsua nimellä Nostra Provincia – Provinssimme [Rooman ulkopuolella]. Roomalaiset kehittivät alueen viininviljelyä, ja Provencen nousi maineeseen koko valtakunnan alueella.

Viettelevän lohenpunainen viini taipuu yhtä lailla seurustelujuomaksi kuin ruokapöytään. Viiniä hallitsee hedelmäisyys ja raikas hapokkuus. Tuoksussa avautuva tuoreiden persikoiden ja trooppisten hedelmien sekä marjojen kirjo saa sävyjä neilikkaisesta mausteisuudesta. Kevyen mineraalisessa maussa voi löytää mm. persikkamelbaa, punaherukkaa, hentoa luumua, kirsikkaa ja Provencen yrttejä. Jälkimaku on raikas ja mehukas.

Tuotetiedot

AperitiiviSeurustelujuomaPizzaKasvisruokaKala
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Provence
Tuottaja: Château Terrebonne
Rypäle/rypäleet: Cinsault, Grenache, Syrah
Vuosikerta: 2022
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Lohenpunainen
Tuoksu: Persikkainen, valkohedelmäinen, marjainen ja mausteinen
Maku: Kuiva, raikas, persikkainen, punaherukkainen, kevyen mineraalinen ja sopivan hapokas
Ruokasuositukset: Aperitiivi, Seurustelujuoma, Pizza, Kasvisruoka, Kala
Lataa PDF:nä

Château Terrebonne

Château Terrebonne – Klassikko Provencen sydämessä

Tutustu tuottajaan →