Château Terrebonne – Klassikko Provencen sydämessä

Château Terrebonne sijaitsee vehreän Provencen sydämessä, Aix-en-Provencen ja St. Tropez’n puolivälissä. Alueen maisema täyttyy tammimetsistä, oliivilehdoista ja viinitarhoista. Välimerellinen ilma on puhdasta ja raikasta hengittää. Täällä syntyy Provencen klassinen Rosé, joka ei koskaan epäonnistu.

Château Terrebonne on vehreä viinitila, joka sijaitsee Varin departementissa Aix-en-Provencen ja Saint Tropez’n välissä. Sen 140 hehtaarin viinitarhat ovat maaperältään pikkukivien peittämää savea ja kalkkikiveä. Issole-joen reunustama Château hyötyy viileästä ilmastosta.

Maailmankuulu Côtes de Provencen tuotantoalue tunnetaan vuosituhansien viiniperinteistään sekä ennen kaikkea roséviineistään, joista on satojen vuosien kuluessa muodostunut viinimaailman klassikoita. Vielä tänäkin päivänä 90 prosenttia alueen viinintuotannosta on roséta, ja tyypillisiä rypälelajikkeita ovat esimerkiksi Cinsault, Grenache ja Syrah.

Château Terrabonne kuuluu perheomisteiseen Les Grands Chains de France -konserniin, joka on osuuskunnat pois lukien Ranskan suurin yksityinen viininvalmistaja. GFC on vahvasti läsnä kaikilla Ranskan johtavilla viinialueilla sekä myös maan rajojen ulkopuolella Saksassa, Unkarissa, Espanjassa ja Chilessä. Konsernista tekee ainutlaatuisen, että se kattaa koko viinin arvoketjun rypäleestä viininystävän lasiin.

GFC-konsernin pääkonttori sijaitsee Petersbachissa Alsacessa, mikä asettaa sen strategisesti Euroopan ytimeen. Konsernin omistaa Helfrichin perhe ja sen johdossa istuu suvun päämies Joseph Helfrich (s. 1956). Maailmanlaajuisesti konsernilla on yli 3 200 työntekijää ja vientiä 178 maahan. GFC:n missiona on pullottaa jokaiselta viinitarhalta sen rypäleiden ja terroirin parhaat ominaisuudet.

Palaa tuottajahakuun →