Chartron & Trébuchet Hautes-Côtes de Nuits Blanc

Vuonna 1984 perustettu Chartron & Trébuchet on perinteisesti toiminut Côte de Beaunen ”kultaisessa kolmiossa”, joka kattaa Mersaultin, Puligny-Montrachet’n ja Chassagne-Montrachet’n kylät, mutta tänä päivänä tuotantoa on myös arvostetulla Côte de Nuitin alueella. Tarhoilla vaikuttaa mannermainen ilmasto: Kuumat kesät ja kuivat syksyt edistävät sokereiden ja rypäleille värin antavien aineiden kehittymistä sekä mahdollistavat rypäleiden kypsymisen ihanteellisissa olosuhteissa.

Vuonna 2016 GFC-konserniin kuuluva Francois Martenot osti tuotemerkin vuonna 2016. Tänä päivänä Chartron & Trébuchet on erikoistunut tasokkaiden valkoviinien tuotantoon kunnioittaen perustajiensa Jean-René Chartronin ja Louis Trébuchet’n aloittamaa pikkutarkkaa laatutyötä: Viljelyyn valitaan vain Côten parhaat terroirit ja rypäleitä seurataan tarkasti koko kypsymisajan. Rypäleet poimitaan käsin, kun happamuuden ja makeuden tasapaino on parhaimmillaan. Ne eivät saa olla liian kypsiä, vaan tarkoituksena on säilyttää terroirin tuottama potentiaali kokonaisuudessaan, jotta viinit kypsyvät kunnolla. Kaikkien viinien valmistukseen käytetään tammitynnyreitä ja alkoholikäymistä seuraa malolaktinen käyminen. Nimikkeestä riippuen viinin annetaan kypsyä tynnyrissä 12–18 kuukauden ajan.

HautesCôtes de Nuits Blanc on väriltään vaalean kullankeltainen viini, jonka runsaan aromaattisessa tuoksussa voi löytää kuivattujen hedelmien ja valkoisten kukkien aromeja. Ruokapöydässä se sopii erinomaisesti alkupalojen, pastan, valkoisen lihan, rasvaisen kalan, äyriäisten tai vaikka vuohenjuuston seuraan.

Tuotetiedot

KalaKasvisruokaJuustoKanaPizzaSeurustelujuoma
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Bourgogne (Côtes de Nuits)
Tuottaja: Chartron & Trébuchet
Rypäle/rypäleet: Pinot Blanc, Chardonnay
Vuosikerta: 2020
Sokeri: 0,83 g/l
Happo: 5,23
Alkoholi: 13 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Vaalean kullankeltainen vihrein vivahtein
Tuoksu: Kuivattuja hedelmiä, valkoisia kukkia
Maku: Kuiva, valkohedelmäinen, tamminen ja mineraalinen
Ruokasuositukset: Kala, Kasvisruoka, Juusto, Kana, Pizza, Seurustelujuoma
Lataa PDF:nä

Chartron & Trébuchet

Chartron & Trébuchet – Ikoniset valkoviinin mestarit

Tutustu tuottajaan →