Chartron & Trébuchet – Ikoniset valkoviinin mestarit

Vuonna 1984 Côte de Beaunen Puligny-Montrachet’ssa perustettu Chartron & Trébuchet on tarina ystävyydestä. Ikonisen viinibrändin takana ovat ystävykset Jean-René Chartron ja Louis Trébuchet, joista Chartron omisti tilan ja Trébuchet toimi viinikauppiaana.

Uuden viinitalon alku oli välitön menestys. Chartron & Trébuchet sai lyhyessä mainetta vankalla osaamisellaan, ja vuosikerta vuosikerralta maine vain vahvistui. Pian valkoviineillä mainetta luonut yritys kasvoi hallitusti ja laajensi valikoimaansa kattamaan myös alueelleen tyypilliset punaviinit.

Chartron & Trébuchet on perinteisesti toiminut Côte de Beaunen ”kultaisessa kolmiossa”, joka kattaa Mersaultin, Puligny-Montrachet’n ja Chassagne-Montrachet’n kylät, mutta tänä päivänä tuotantoa on myös arvostetulla Côte de Nuitin alueella. Tarhoilla vaikuttaa mannermainen ilmasto: Kuumat kesät ja kuivat syksyt edistävät sokereiden ja rypäleille värin antavien aineiden kehittymistä sekä mahdollistavat rypäleiden kypsymisen ihanteellisissa olosuhteissa.

Tuotemerkki siirtyi 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kyseenalaista mainetta luoneen liikemies Vincent Sauvestren omistukseen, jolta Les Grands Chains de France -konserniin kuuluva Francois Martenot osti sen vuonna 2016.

Tänä päivänä Chartron & Trébuchet on erikoistunut tasokkaiden valkoviinien tuotantoon kunnioittaen Jean-René Chartronin ja Louis Trébuchet’n aloittamaa pikkutarkkaa laatutyötä: Valitaan Côten parhaat terroirit ja rypäleitä seurataan tarkasti koko kypsymisajan.

Chartron & Trébuchet on siis osa perheomisteista Les Grands Chains de France -konsernia, joka on osuuskunnat pois lukien Ranskan suurin yksityinen viininvalmistaja. GFC on vahvasti läsnä kaikilla Ranskan johtavilla viinialueilla sekä myös maan rajojen ulkopuolella Saksassa, Unkarissa, Espanjassa ja Chilessä. Konsernista tekee ainutlaatuisen, että se kattaa koko viinin arvoketjun rypäleestä viininystävän lasiin.

GFC-konsernin pääkonttori sijaitsee Petersbachissa Alsacessa, mikä asettaa sen strategisesti Euroopan ytimeen. Konsernin omistaa Helfrichin perhe ja sen johdossa istuu suvun päämies Joseph Helfrich (s. 1956). Maailmanlaajuisesti konsernilla on yli 3 200 työntekijää ja vientiä 178 maahan. GFC:n missiona on pullottaa jokaiselta viinitarhalta sen rypäleiden ja terroirin parhaat ominaisuudet.

Palaa tuottajahakuun →