Appassilento Rosso

Kokeilunhaluisuus on yksi Farinan perusarvoista. Tämä viini syntyi pitkän kehitystyön lopputuloksena ja on juuri sellainen blendi, jota haettiin. Viinissä maistuu sen vahva persoonallisuus, se on elegantti ja siinä tulevat esiin eri rypälelajikkeiden ominaispiirteet. Viinin nimi ”Appassilento”, joka tarkoittaa ”hitaasti”, kuvaa viinin valmistusta, joka on pitkä, monimutkainen ja hidas prosessi. Lopputuloksena on strukturoitu, täyteläinen ja samettisen pehmeä viini.

Rypäleet on poimittu käsin syyskuun puolivälissä Veronan alueelta viinipalstoilta, jotka ovat 10-300m korkeudessa. Sen jälkeen rypäleistä on poistettu kannat ja ne on puristettu, jonka jälkeen rypäleiden kuoret ovat saaneet maseroitua mehun seassa 5-6 päivää 10-12 asteen lämpötilassa. Sen jälkeen viiniin on lisätty hiiva ja käyminen on tapahtunut kahdessa vaiheessa alhaisessa lämpötilassa terästankissa. Sen jälkeen viinin on annettu levätä hiivasakan päällä, jotta viiniin saadan luonnollista pyöreyttä, täyteläisyyttä ja eleganssia. Kypsyminen tapahtuu Slavonialaisissa tammitynnyreissä kahden kuukauden ajan.

 

 

 

Tuotetiedot

KanaPorsasKasvisruokaAperitiivi
Maa: Italia
Tuontantoalue: IGT Veneto
Tuottaja: Farina
Rypäle/rypäleet: Corvina, Cabernet Sauvignon, Merlot
Vuosikerta: 2019
Sokeri: 6,7 g/l
Happo: 5,6 g/l
Alkoholi: 13%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Synteettinen korkki
Väri: Syvä violettiin vivahtava rubiininpunainen
Tuoksu: Hedelmäinen ja kukkainen, tummaa kirsikkaa ja luumua, karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustapippuria
Maku: Täyteläinen, intensiivinen mutta pehmeä, keskitanniininen ja elegantin pyöreä
Ruokasuositukset: Kana, Porsas, Kasvisruoka, Aperitiivi
Lataa PDF:nä

Farina

Azienda Vinicola Farinalla on pitkät perinteet Valpolicellan alueella. Viinitila perustettiin 1800-luvulla, ja perheyrityksen arvot nojaavat kestävään kehitykseen sekä alueensa viinikulttuurin vaalimiseen.

Tutustu tuottajaan →