Viticciolla uskomme, että upeat viinit syntyvät viinitarhassa. Viljelemme rypäleitämme huolellisesti ja luontoa kunnioittaen, käyttäen kestäviä menetelmiä ja hoitaen niitä niiden täyteen potentiaaliin. Viinitarhamme, jotka hyötyvät rikkaasta maaperästä ja suotuisasta ilmastosta, tuottavat korkealaatuisia rypäleitä, joiden laatu on vertaansa vailla.

Viticcio on valmistanut viinejä vuodesta 1964 lähtien Greve in Chiantin kumpuilevissa maisemissa, Chianti Classicon sydämessä. Alusta alkaen tavoite on ollut luoda poikkeuksellisia viinejä, jotka ilmentävät aidointa yhteyttä luonnon ja ihmisen välillä. Vuonna 2015 Alexander ja Helen Biba, innostuneina Toscanan luonnon ainutlaatuisista aarteista ja halusta jakaa sen lahjat ympäri maailmaa, hankkivat omistukseensa tilan. He ovat omistautuneet maan hoitamiseen pyrkimyksenään säilyttää Viticcio-viinien tärkein ominaisuus, Toscanan terroir. Viinitila on kasvanut käsittämään 120 hehtaaria tilan omistamaa maata Chianti Classicon ja Maremmàn kukkuloilla.

Chianti Classico: Tuhansien vuosien historia on taustalla tämän alueen viinintuotannossa. Rypäleitä on muutettu viiniksi jo muinaisten etruskien aikaan yli 2000 vuotta sitten, kun he asuttivat näitä kukkuloita. Greve in Chianti on merkittävä Chianti Classicon alue. Se sijaitsee Greven laaksossa, ja on nimetty laakson läpi virtaavan joen mukaan. Tämä pieni kaupunki on ollut vilkkaan taloudellisen toiminnan ja kaupan keskus satojen vuosien ajan. Nykyään se on Chiantin viinintuotantoalueen pääkaupunki, joka ulottuu etelästä Firenzestä juuri pohjoiseen Sienaan. Greven laaksossa Viticciolla on kolme viinitarhaa, yhteensä kaksikymmentäkahdeksan hehtaaria: Mezzola, Colognole ja Belvedere. Ilmasto on ihanteellinen rypäleiden kasvattamiseen, ei liian kuuma, ja nauttii hyvästä vuorokautisesta lämpötilanvaihtelusta, erityisesti Belvederen viinitarhan alavilla alueilla. Tämä selkeä lämpötilan vaihtelu yön ja päivän välillä auttaa rypäleitä kehittämään rikkaita polyfenoliyhdisteitä ja aromeja, luoden viineihin enemmän monimuotoisuutta. Huomionarvoista on, että laakso on harvoin sumuinen, vaan hyötyy hyvästä tuuletuksesta, mikä on terveellistä rypäleille. Yleisesti ottaen maaperä on kivistä, sisältäen jonkin verran savea ja hiekkaa, kun taas joillakin alueilla on enimmäkseen kalkkikiveä.

Maremma: Tämä alue rajoittuu Toscanan rannikolle ja on tunnettu villistä, koskemattomasta ja luonnonkauniista ympäristöstään. Jatkuvat merituulet hellivät viiniköynnöksiä tarjoten optimaalisen tuuletuksen, joka antaa raikkautta ja ripauksen suolaisuutta täällä kasvatetuille rypäleille, ja siten maukkautta viineille. Viticcio viljelee yhteensä kolmekymmentä hehtaaria viinitarhoja Maremmassa, jossa kasvavat Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Foglia Tonda sekä valkoinen Vermentino, joka on tilan ensimmäinen ja ainoa valkoviini. Maaperä on rikasta savea, kalkkia ja hiekkaa, jossa on runsaasti hiekkakiveä ja hieman happamampaa komponenttia. Viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 150 metrin korkeudella merenpinnasta. Korkeimmasta kohdasta on näkyvissä Tyrrhenanmeri.

Palaa tuottajahakuun →