Pieni, hienostunut, rajallinen ja eksklusiivinen.

Christian Mrozowski syntyi vuonna 1967 Wien-Floridsdorfissa yhdelle alueen vanhimmista tiloista. Siellä heräsi hänen kiinnostuksensa paikallista herkkua punakampelaa ja muita maaperän tuottamia herkullisia aarteita kohtaan sekä hänen  intohimonsa laadukkaseen, tuoreeseen ja terveelliseen ruokaan. Ensimmäisen uransa hän teki yhteiskunta- ja urheiluvalokuvaajana,  kunnes painopiste siirtyi vähitellen ”takaisin juurille”. Vuonna 2003 hän vuokrasi pienen viinitilan niin sanotusti alkupalaksi, mikä johti siihen että 1. tammikuuta 2004 hänestä tuli kokopäiväinen viinintekijä. 

Nykyään puhutaan paljon luomusta ja kestävästä kehityksestä. Christian Mrozowskille lunnonmukaisuus on kaiken keskiössä,  alusta asti säiliöstä tuli vain ”luomua”.  Christianin omistautumisen seurauksena ovat olleet lukuisat palkinnot, joita hänen hienot viininsä ovat saaneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Niitä tarjoillaan palkituissa ravintoloissa ja ranskalaiset kollegat laulavat niille ylistyslauluja. Suuren kysynnän seurauksena Mrozowski laajensi tiluksiaan – ”Nyt minulla on yksi parhaista paikoista Weinviertelissä!” Hänen käsialansa on kuitenkin pysyt ennallaan: ”Klassinen. Italofiili. Frankofiili – tyyli vetää minut Bordeaux’hun.” Intohimoinen viinintekijä ei myöskään poikkea periaatteistaan millimetrin vertaa: ”Täytän viinin vasta kun se on valmis, en silloin kun sitä tarvitsen. Annan sille aikaa kypsyä ja kehittyä.  Haluan pysyä pienenä, hienostuneena, rajallisena ja eksklusiivisena.

Palaa tuottajahakuun →