Mrozowski Grüner Veltliner Matzner Hügel

Christian Mrozowski valmistaa luomuviinejä Itävallan Weinviertelissä.  Intohimoinen viinintekijä ei poikkea periaatteistaan millimetrin vertaa: ”Pullotan viinin vasta kun se on valmis, en silloin kun sitä tarvitsen. Annan sille aikaa kypsyä ja kehittyä”. Niinpä Chrstianin viinit saavat kypsyä rauhassa hiivasakkansa päällä aina sadonkorjuuta seuraavaan kevääseen/ alkukesään saakka, minkä seurauksena hänen hapokkaan raikkaissa valkoviineissän on enemmän rakennetta ja hieman täyteläisyyttäkin antamassa pyöreämpää suutuntumaa. Hidas kypsymisen antaa viineille myös ikääntymispotentiaalia.

Christian Mrozowskille lunnonmukaisuus on kaiken keskiössä, ja alusta asti säiliöstä on tullut vain luomua. Mrozowskin viinikellari toimii täysin painovoimaisesti, eli rypäleet tuodaan kerättynä kellariin ylemmälle tasolle, josta ne lajittelun jälkeen painovoiman avulla päätyvät alemmille tasoille puristettavaksi ja lopulta terässäiliöihin käymään. Mrozowski Grüner Veltliner Matzner Hügel on ollut kuorikontaktissa 24 tuntia ja sitten käynyt terästankissa viileässä lämpötilassa raikkaiden hedelmäisten aromien säilyttämiseksi. Sen jälkeen viini on kypsynyt tankissa useamman kuukauden hiivasakan päällä.

Viinistä löytyy hurmaavia vihreän omenan, valkoisten kukkien ja trooppisten hedelmien aromeita. Maultaan viini on kuiva, hapokas, raikas, hedelmäinen ja lajikkeelle tyyppillisesti myös hieman mausteinen. Sopii erinomaisesti kala- ja kasvisruokien pariksi, niin kevyisiin kuin vähän rasvaisempiin ja täyteläisempiinkin annoksiin.

Tuotetiedot

AperitiiviItämainen ruokaKalaKasvisruoka
Maa: Itävalta
Tuontantoalue: Niederösterreich
Tuottaja: Mrozowski
Rypäle/rypäleet: Grüner Veltliner
Sokeri: 3,9 g/l
Happo: 5,3 g/l
Alkoholi: 11,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Hennon vaaleankeltainen
Tuoksu: Vihreää omenaa, valkoisia kukkia, trooppisia hedelmiä, mausteinen
Maku: Kuiva, hapokas, raikas, hedelmäinen ja lajikkeelle tyyppillisesti myös hieman mausteinen
Ruokasuositukset: Aperitiivi, Itämainen ruoka, Kala, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä

Mrozowski

Pieni, hienostunut, rajallinen ja eksklusiivinen.

Tutustu tuottajaan →