Ajankohtaista
Vuoden samppanja Taittinger Nocturne Sec
18.3.2023 ∙ Hedon
15.10.2019
Usein wingsit herkutellaan tamperelaisittain hot sauce -siipikastikkeen sekä sinihomejuustodipin kera. Kokeile wingsejä myös aasialaisittain maustettuna – kokki Alex Nurmen reseptissä on tulisuutta ja reilusti makua inkivääristä ja teriyaki-kastikkeesta. Annoksen täydentää kylmä valkkari, viinisuosituksemme löydät jutun lopusta.
Ohje 4:lle
Valmistusaika: 45 min, marinointiaika: muutamia tunteja
2 kg marinoimattomia kanansiipiä (raakoja)
Marinadi:
2 dl teriyaki-kastiketta
1 dl soijakastiketta
0,5 dl seesamiöljyä
0,5 dl raastettua inkivääriä
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 rkl Sriracha-chilikastiketta
Sekoita marinadin ainekset keskenään hyvin sekaisin isossa kulhossa ja kaada siivet maustumaan joukkoon. Anna siipien maustua marinadissa mieluusti monta tuntia, mutta vähintään 3 tunnin ajan.
Kuumenna kiertoilmauuni 225°c asteeseen. Levitä kanansiivet kahteen uunivuokaan leivinpaperien päälle ja kypsennä uunissa noin 30 -35 minuutin ajan, kunnes kanansiivet ovat rapean kypsiä.
Vinkki: Mikäli haluat siivet oikein rapeiksi, voit uppopaistaa ne 180°c öljyssä muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu siipien koosta.
Lisukkeina toimii kurkkutangot, porkkanapalat sekä varsiselleritangot.
Korealainen chilikastike
200 g Hellmann’s- majoneesia
1-2 rkl Gochujang chilitahnaa
ripaus sokeria
Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja nosta hetkeksi maustumaan jääkaappiin. Säätele tulisuutta makusi mukaan chilikastikkeella.
Sinihomejuustodippi
150 g ranskankermaa
50 g sinihomejuustoa esim. Saint Agur
Sekoita ranskankerma sekä sinihomejuusto hyvin sekaisin keskenään ja tarjoile maustunut dippi kuumien kanansiipien kanssa.
Grüner Veltliner Terrassen
Riesling Terrassen
Jakob Jung Riesling Classic