15.10.2019

Usein wingsit herkutellaan tamperelaisittain hot sauce -siipikastikkeen sekä sinihomejuustodipin kera. Kokeile wingsejä myös aasialaisittain maustettuna – kokki Alex Nurmen reseptissä on tulisuutta ja reilusti makua inkivääristä ja teriyaki-kastikkeesta. Annoksen täydentää kylmä valkkari, viinisuosituksemme löydät jutun lopusta.

Aasialaiset wingsit

Ohje 4:lle
Valmistusaika: 45 min, marinointiaika: muutamia tunteja

2 kg marinoimattomia kanansiipiä (raakoja)

Marinadi:

2 dl teriyaki-kastiketta
1 dl soijakastiketta
0,5 dl seesamiöljyä
0,5 dl raastettua inkivääriä
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 rkl Sriracha-chilikastiketta

Sekoita marinadin ainekset keskenään hyvin sekaisin isossa kulhossa ja kaada siivet maustumaan joukkoon. Anna siipien maustua marinadissa mieluusti monta tuntia, mutta vähintään 3 tunnin ajan.

Kuumenna kiertoilmauuni 225°c asteeseen. Levitä kanansiivet kahteen uunivuokaan leivinpaperien päälle ja kypsennä uunissa noin 30 -35 minuutin ajan, kunnes kanansiivet ovat rapean kypsiä.

Vinkki: Mikäli haluat siivet oikein rapeiksi, voit uppopaistaa ne 180°c öljyssä muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu siipien koosta.

Lisukkeina toimii kurkkutangot, porkkanapalat sekä varsiselleritangot.

Korealainen chilikastike

200 g Hellmann’s- majoneesia
1-2 rkl Gochujang chilitahnaa
ripaus sokeria

Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja nosta hetkeksi maustumaan jääkaappiin. Säätele tulisuutta makusi mukaan chilikastikkeella.

Sinihomejuustodippi

150 g ranskankermaa
50 g sinihomejuustoa esim. Saint Agur

Sekoita ranskankerma sekä sinihomejuusto hyvin sekaisin keskenään ja tarjoile maustunut dippi kuumien kanansiipien kanssa.

Viinisuosituksemme:

Grüner Veltliner Terrassen
Riesling Terrassen
Jakob Jung Riesling Classic