Valmistettu huolellisesti valikoiduista rypäleistä, jotka kasvavat Requenan kylän viinitarhoilla. Rypäleet on poimittu aikaisin syyskuussa. Kylmämaseraatiota seuraa käyminen terästankeissa, viileässä lämpötilassa (14 C-asteessa ). Tammikuussa alkaa ’tiraje’, tässä prosessissa uusi viini pullotetaan ja toinen käyminen alkaa pullossa. Cava varastoidaan erityisellä tavalla, tätä vaihetta kutsuttaan nimellä ’rima’. Pullot ovat hiivasakan kanssa koko varastoinnin ajan kosketuksessa ja näin maku ja rakenne viinissä pääsee syventymään. Tämä kypsytysvaihe kestää vähintään 9 kuukautta, jonka jälkeen viinit korkitetaan uudelleen ja samalla tapahtuu dosage, eli lopullinen makeus määritellään.
Bodegas Schenkin perusti 1927 Schenkin perhe, joka asuu Requenan kaupungissa. Requenassa on yli tuhat vuotta viininvalmistushistoriaa sekä useita omia alkuperäisrypälelajikkeita. Nykyään Murviedro on Valencian alueen johtava viinilä.
Tutustu tuottajaan →