Pine Ridge Chenin + Viognier 2021

Rypäleet Chenin Blanciimme hankitaan Clarksburgin nimitysalueelta, jota kutsutaan ”Deltan jalokiveksi”. Tämä alue sopii erinomaisesti Chenin Blancille. Ilmastolla on kohtalaisen pitkä kasvukausi, ja se hyötyy Sacramento-joen merellisestä vaikutuksesta. Viognier-rypäleet tulevat Lodista, jossa on klassinen välimerellinen ilmasto, lämpimät päivät ja viileät yöt. San Joaquin/Sacramento-joen Deltan tuulet toimivat luonnollisena ilmastointina, mikä tuottaa rypäleitä, joilla on luonnollinen happamuus. Rhône-lajikkeet, kuten Viognier, sopeutuvat hyvin tähän jännittävään alueeseen.

Rypäleiden murskaamisen jälkeen puristusviini sekoitettiin vapaasti valuneeseen mehuun, jotta saataisiin täyteläisempi maku. Mehuun lisättiin kaksi erityistä hiivakantaa hedelmäisten ominaisuuksien säilyttämiseksi, ja se fermentoitiin kylmässä. Hedelmäisen raikkauden säilyttämiseksi ja korostamiseksi CB+V viini fermentoitiin ja kypsytettiin kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä.

Tämä vuosikerta on sekoitus, joka koostuu 80 % Chenin Blancista ja 20 % Viognierista. Chenin Blanc -rypäleet korjattiin alhaisella sokeritasolla, jotta saataisiin kirkas hedelmäinen luonne ja alhainen alkoholipitoisuus valmiiseen viiniin. Sen sijaan Lodin Viognier korjattiin 24 Brix-asteessa, jotta sen kukkainen ja mausteinen luonne sekä viskositeetti saataisiin talteen.

Tuotetiedot

Itämainen ruokaTapasSeurustelujuomaRapuKasvisruokaKala
Maa: USA
Tuontantoalue: California
Tuottaja: Pine Ridge Vineyards
Rypäle/rypäleet: Chenin Blanc 80%, Viognier 20%
Vuosikerta: 2021
Sokeri: 3,2 g/l
Happo: 5,2 g/l
Alkoholi: 12,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Oljenkeltainen
Tuoksu: Chenin tuo mukanaan sitruksisia aromeja, kuten limettiä, appelsiininkukkaa, hunajakukkaa, inkivääriä ja melonia. Viognierin aromit ovat hieman raskaampia kivellisten , kuten nektariiniaja persikkaa
Maku: Suuntuntuma on puhdas ja raikas ilman tammikypsytystä tai malolaktista käymistä. Hieman jäljelle jäänyt sokeri ja happo ovat tasapainossa, mikä lisää suuntuntumaa mutta säilyttää silti raikkaan lopputuloksen.
Ruokasuositukset: Itämainen ruoka, Tapas, Seurustelujuoma, Rapu, Kasvisruoka, Kala
Lataa PDF:nä

Pine Ridge Vineyards

Pine Ridge Vineyards on legendaarinen viinilä, joka on viljellyt viinejä mäntymetsien suojassa Napa Valleyssa jo yli 40 vuotta. Maaperä on aivan omaa luokkaansa, jokainen viini tehdään kunnioittaen sekä omistautuen alueelle, rypäleelle ja viininteolle.

Tutustu tuottajaan →