Elena Walch Grande Cuvée “Beyond the Clouds” 2020

Uusi vuosituhat oli määrä aloittaa uudella ”supercuvéella”, joka koostuu vuoden parhaista rypäleistä ja on Elena Walchin viinivalikoiman kruununjalokivi. Näin syntyi vuonna 2000 Alto Adigen ensimmäinen valkoinen ”supercuvée”, joka on tänään moninkertaisesti palkittu Italian valkoviinien ikoni: korkealaatuisten rypäleiden palstavalinta eri lajikkeista, jotka on fermentoitu ja kypsytetty yhdessä puussa. Eri rypälelajikkeiden kypsyysasteet ja valinta, joka tehdään jo viinitarhassa, heijastuvat cuvéen villissä luonteessa. Viinin tulee ilmentää Elena Walchin viinitarhojen jokaisen vuoden parasta – vuosi toisensa jälkeen ”Beyond the Clouds”.

Kevät 2020, kauniine säineen ja lämpimine lämpötiloineen, puutarhan kevätkukkineen ja vuorten paksuine tuoreine lumipeitteineen, on johtanut suhteellisen varhaiseen viiniköynnösten kehittymiseen, mikä tasaantui kesäkuun viileämmissä lämpötiloissa. Lämpimän keskikesän jälkeen sadonkorjuu alkoi syyskuun ensimmäisinä päivinä. Syksylle olivat tyypillisiä lämpimät päivät ja viileät yöt, mutta myös vaihteleva sää. Vuoden 2020 vuosikerta on tuottanut viinejä, joilla on suuri Alto Adige -tyypillisyys: nuoret valkoviinit ovat raikkaan eloisia ja selkeästi aromaattisia.

Erilaiset rypälelajikkeet poimitaan heti, kun Chardonnay saavuttaa optimaalisen kypsyyden. Kaikki lajikkeet murskataan ja puristetaan yhdessä, minkä jälkeen ne myös käyvät yhdessä uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Osa viinistä käy läpi malolaktisen käymisen, minkä jälkeen sitä kypsytetään vielä 10 kuukautta tynnyrissä. Valmis viini kypsyy pullossa vähintään 6 kuukautta ennen kuin se lasketaan markkinoille.”

”Kirkas, intensiivinen keltainen on valkoviinimme Beyond the Cloudsin väri. Nenässä avautuu monimutkainen ja hurmaava aromien leikki, jossa on eksoottisten hedelmien, kuten ananaksen, hedelmäisiä vivahteita, kukkien ja ruusun terälehtien sekä kevyen paahtoleivän aromeja. Viini on tiivis, täyteläinen ja rakenteikas, kermamaisen pehmeä ja elegantti, virkistävän raikas ja mehukas, hienovaraisesti puun sävyillä höystettynä ja pitkäkestoisella jälkimaulla.” Elena Walch

VINTAGE 2020

Bibenda ”5 grappoli”

Daniele Cernilli – 93 Points

Decanter – 95 Points

Falstaff – 93 Points

Gault & Millau – 4 black grapes

I Vini di Veronelli – 92 Points

James Suckling – 96 Points

Luca Gardini

Luca Maroni – 98 Points

Robert Parker – 93 Points

Top 100 wines of Italy 2022 – James Suckling – 98 Points

Wine & Spirits – 92 Points

Wine Spectator – 91 Points

Tuotetiedot

KalaJuustoTapasPorsas
Maa: Italia
Tuontantoalue: Alto Adige
Tuottaja: Elena Walch
Rypäle/rypäleet: Valikoima parhaimpia valkoisia rypäleitä, pääasiassa Chardonnayta.
Vuosikerta: 2020
Sokeri: 1,1 g/l
Happo: 6,7 g/l
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvän keltainen
Tuoksu: Hurmaava aromien leikki, jossa on eksoottisten hedelmien, kuten ananaksen, hedelmäisiä vivahteita, kukkien ja ruusun terälehtien sekä kevyen paahtoleivän aromeja
Maku: Viini on tiivis, täyteläinen ja rakenteikas, kermamaisen pehmeä ja elegantti, virkistävän raikas ja mehukas, hienovaraisesti puun sävyillä höystettynä ja pitkäkestoisella jälkimaulla.
Ruokasuositukset: Kala, Juusto, Tapas, Porsas
Lataa PDF:nä

Elena Walch

Elegansseja ja persoonallisia maailmanluokan viinejä Alto Adigesta

Tutustu tuottajaan →