Lagrein Riserva Vigna “Castel Ringberg” 2020

Vigna ”Castel Ringberg” on nimetty Habsburgien vuonna 1620 rakentaman renessanssilinnan mukaan, joka kohoaa Caldaro-järven rannalta vuorotellen loivina ja jyrkkinä rinteinä. Tämä viinitarha on alueen kruununjalokivi ja Elena Walchin yksinomainen viljelyalue, josta monet hänen palkitut, mineraalipitoiset viininsä ovat peräisin. Termi ”Vigna” on lisänimitys alkuperälle, joka tunnustaa tarkasti rajatun ja kartoitettu yhden viinitarhan.

Vigna ”Castel Ringberg” sijaitsee vaihtelevilla korkeuksilla, 330
400 metriin merenpinnan yläpuolella, ja siellä on monenlaisia maaperiä. Korkeammat alueet, jotka nousevat Dolomiittien Mendel-harjanteelle, koostuvat 30 000 vuotta vanhasta jäätiköityneestä Adige-joen sorasta, kun taas kalkkipitoiset maaperät, joissa on moreenialustaa, yhdistyvät löyhään kalkkikiveen alemmilla loivemmilla alueilla. Järven tasaava vaikutus ja voimakas iltapäiväinen kuiva etelätuuli, joka tunnetaan nimellä ”Ora”, myötävaikuttavat myös viinien tasapainoiseen ja eleganttiin luonteeseen, joka syntyy monista paikallisista ja kansainvälisistä lajikkeista.

Mehun käyminen kestää noin 10 päivää, minkä jälkeen seuraa malolaktinen käyminen terästankeissa. Kypsytys tapahtuu 20 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä kypsytetään sitten pulloissa useiden kuukausien ajan ennen kuin se lasketaan markkinoille. Vuodesta 2015 lähtien huipputekninen käymiskellari on mahdollistanut rypäleiden käsittelyn äärimmäisen huolellisesti, kokonaisia rypäleitä käsitellään painovoimaan perustuvalla teknologialla. Erittäin herkkä rangottaja ja rypäleiden hellävarainen kuljetus erikoiskontin, ”cuvonin”, avulla, joka kulkee kiskoilla, osoittautuvat erittäin hellävaraisiksi rypäleille ja säilyttävät niiden korkean laadun. Tämä huipputekninen rakennus on varmasti ainutlaatuinen Etelä-Tirolissa ja luultavasti yksi Italian moderneimmista käymiskellareista, joka tuottaa erinomaisia punaviinejä.

Tuotetiedot

JuustoRiistaGrilliruokaNauta
Maa: Italia
Tuontantoalue: Alto Adige
Tuottaja: Elena Walch
Rypäle/rypäleet: Lagrein
Vuosikerta: 2020
Sokeri: 4,6 g/l
Happo: 5,2 g/l
Alkoholi: 14,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvän granaatinpunaisen
Tuoksu: Tuoksus karpalo-, viinimarja-, kirsikka-, suklaa- ja hienojen tupakanaromita
Maku: Tanniinit ovat samettisia, ja pitkässä jälkimaussa on havaittavissa raikasta, mausteista ja mineraalista luonnetta
Ruokasuositukset: Juusto, Riista, Grilliruoka, Nauta
Lataa PDF:nä

Elena Walch

Elegansseja ja persoonallisia maailmanluokan viinejä Alto Adigesta

Tutustu tuottajaan →