Villa Maria Seddon Pinot Noir

Villa Maria Seddon Pinot Noir -viini on huolella valmistettu luonnollista lähestymistapaa kunnioittaen, rypäleet on kerätty käsin ja käyminen on tapahtunut villihiivoilla. Viiniä on kypsytetty 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä (32% uutta tammea, 68% vanhempaa tammea). Viettelevä raikas tuoksu, josta löytyy esimerkiksi kypsiä kirsikoita, villivadelmaa, punaisia hedelmiä ja kukkia, sekä yrttisyyttä ja mausteisuutta tammesta. Monipuolinen ja kerroksellinen viini. Samettinen koostumus hivelee kieltä ja sen raikas hapokkuus sekä silkkiset kypsät tanniinit tekevät viinistä elegatin, mutta kuitenkin voimakkaan pitkällä jälkimaulla. Eloisa viini heijastelee rypäleiden viileää kasvuilmastoa Awatere-laaksossa.

Tämä single vineyard  eli yhden tarhan -viini Marlboroughsta on tehty Pinot Noir -rypäleistä, jotka ovat kasvaneet Awatere-joen eteläpuolella alueella, joka on entistä joenpohjaa. Laakso on suojassa viileältä vuoristotuulelta. Seddon-viiinitarhan maaperä koostuu lietteestä, hiekasta sekä savesta, mikä antaa viinille sen upean parfyymisen aromaattisuuden. Kesä 2014 oli lämmin ja kuiva ja rypäleiden tanniinit saivat kypsyä rauhassa täysin kypsiksi. Rypäleet kerättiin maaliskuussa ennen syksyn sateita.

Tuotetiedot

RiistaPorsasLammas
Maa: Uusi-Seelanti
Tuontantoalue: Marlborough
Tuottaja: Villa Maria Estate
Rypäle/rypäleet: Pinot Noir
Vuosikerta: 2019
Sokeri: 0.2 g/l
Happo: 5 g/l
Alkoholi: 13,5%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Alko ID: 933267
Väri: Läpikuultava rubiininpunainen
Tuoksu: Viettelevä raikas tuoksu, josta löytyy esimerkiksi kypsiä kirsikoita, vadelmia punaisia hedelmiä ja kukkia, sekä yrttisyyttä ja mausteisuutta tammesta.
Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, samettinen koostumus hivelee kieltä ja raikas hapokkuus sekä silkkiset kypsät tanniinit tekevät viinistä elegatin, mutta kuitenkin voimakkaan pitkällä jälkimaulla
Ruokasuositukset: Riista, Porsas, Lammas
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Villa Maria Estate

Uuden-Seelannin helmi: raikkaita, valtavan aromaattisia ja hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia Pinot Noireja.

Tutustu tuottajaan →