Villa Maria Earth Garden Pinot Noir

Villa Maria on ollut Uuden-Seelannin arvostetuin viinintuottaja jo 35 vuoden ajan. Talo on saavuttanut menestystä ympäri maailmaa ja se on suomalaisillekin varsin tuttu: melkein jokaisesta Alkosta löytyy Villa Marian viinejä.

Talo on perustettu vuonna 1962 aluksi vain puolen hehtaarin viinitarhana, ja se on ensiaskeleistaan kasvanut yhdeksi Uuden-Seelannin suurimmista laatuviinien tuottajista. Sillä on tarhoja sekä eteläisellä että pohjoisella saarella miltei kaikilla Uuden-Seelannin isoilla viinialueilla, ja se tuottaa mahtavan määrän luonteikkaita ja hienostuneita viinejä. Tila on edelleen perheomisteinen.

Villa Marian tuoteportfolioon kuuluu yli 50 viiniä, joista 40% on luomuviljeltyjä. Jo olemassa olevien luomuviinien lisäksi muillakin tarhoilla ollaan siirtymässä luomuviljelyyn, ja tuottaja kiinnittää huomiota luonnonsuojeluun ja kestävään kehitykseen monella muullakin tavalla.

Villa Marian tutuimmat viinit ovat tyypillisiä Uuden-Seelannin viinejä: raikkaita, valtavan aromaattisia ja räjähtävän hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisiä, tanssahtelevia Pinot Noireja, joissa maistuu syksyisen kostean metsän aromit. Lisäksi talo tekee erittäin aromikkaita viinejä muistakin rypäleistä kuten Rieslingistä ja Gewürztraminerista. Viinien laatu näkyy kaikessa: ne eivät ole myymälöiden halvimpia viinejä, mutta niiden taso tiedetään ja viineillä on laaja ystäväkunta.

Rypäleet poimittu Awatere ja Wairau Valleyn tarhoilta

Tuotetiedot

LammasTapasNauta
Maa: Uusi-Seelanti
Tuontantoalue: Marlborough
Tuottaja: Villa Maria Estate
Rypäle/rypäleet: Pinot Noir 100%
Vuosikerta: 2019
Sokeri: 0,55 g/l
Happo: 5,5 g/l
Alkoholi: 13,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Läpikuultava rubiininpunainen
Tuoksu: Boysenmarjaa, mustikkaa, houkuttelava, hieman savuinen
Maku: Keskitäyteläinen, silkkisen sileä, hedelmäinen, tasapainoinen, kevyet tanniinit
Ruokasuositukset: Lammas, Tapas, Nauta
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Villa Maria Estate

Uuden-Seelannin helmi: raikkaita, valtavan aromaattisia ja hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia Pinot Noireja.

Tutustu tuottajaan →