Victor Berard Côte Rôtie

Côte Rôtie on Rhône-laakson pohjoisin Cru-kylä, joka on nimetty päätähuimaavan jyrkkien auringonpaahtamien rinteidensä mukaan. Näillä rinteillä syrah-rypäleet saavuttavat täydellisen kypsyyden, ja niistä tehdään voimakkaita, rotevia ja täyteläisiä viinejä, jotka kuitenkin ovat silkkisiä ja aromimaailmaltaan herkän elegantteja. Viinitarha sijatisee 180-325 metrin korkeudessa ja on hyvin kapea ja pengerretty, jotta sitä on mahdollista työstää. Tämä viini on väriltään syvän tummanvioletti. Sen tuoksusta voi löytää tummien hedelmien ja marjojen aromeita kuten luumua ja karhunvatukkaa sekä lakritsia ja kaakaota. Suussa viini on raikas ja tanniinit ovat rakenteeltaan hienot ja samettiset. Tämä viini on oiva pari esimerkiksi vasikan ja kanttarellikastikkeen kanssa, kokeile myös yhdessä ranskalaisen klassikon coq-au-vin:in kanssa.

Tuotetiedot

GrilliruokaJuustoLammasNautaPataruoka
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Côte Rotie
Rypäle/rypäleet: Syrah
Sokeri: 0,8 g/l
Happo: 5,4 g/l
Alkoholi: 13%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvä tummanvioletti
Tuoksu: Luumua, karhunvatukkaa, lakritsia ja kaakaota
Maku: Raikas, täyteläinen, tanniinit ovat rakenteeltaan hienot ja samettiset, pitkä
Ruokasuositukset: Grilliruoka, Juusto, Lammas, Nauta, Pataruoka
Lataa PDF:nä