Mazzei Siepi IGT

”One of the 50 wines that changed Italy’s wine style” -Gambero Rosso

Tämä tarhaviini on valmistettu  Sangiovese ja Merlot rypäleistä, jotka rulevat 6 hehtaarin Siepi-tarhalta. Siepi on tilan parhaimpiin kuuluva tarha ja sijaitsee 260 metriä merenpinnasta. Köynnökset ovat iältään 15-28 -vuotiaita.

Valmistus: Sadonkorjuu käsin 11.9 (Merlot) ja 28.9 (Sangiovese). Kuorikontakti 14 päivää (Merlot) ja 18 päivää (Sangiovese), käymislämpötila 26 – 28° C, kypsytys 18 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä (225 lt / 70% uutta tammea).

Konsentraatio ja kompleksisuus tekee tästä viinistä autenttisen ja temperamentiltaan ainutlaatuisen.

Tuotetiedot

GrilliruokaRiistaNauta
Maa: Italia
Tuontantoalue: IGT Toscana
Tuottaja: Marchesi Mazzei
Rypäle/rypäleet: Sangiovese 50%, Merlot 50%
Vuosikerta: 2013
Happo: 6,88 g/l
Alkoholi: 14
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Kirkas granaatinpunainen, häivähdys tiilenruskeaa
Tuoksu: Puhdas, raikas, avoin, runsaan marjainen, tummaa boysenmarjaa, kirsikkaa, nahkaa, luumua, aavistus lihaisuutta, moniulotteinen, upea tuoksu.
Maku: Täyteläinen, erittäin raikkaat kypsät hapot virkistää makua, hieno hedelmäisyys, luumua, tummaa marjaa, hieman tupakkainen loppumaku, erittäin pitkä ja uniikki maku.
Ruokasuositukset: Grilliruoka, Riista, Nauta
Lataa PDF:nä

Marchesi Mazzei

Mazzein perhe on tuottanut viiniä käsityöläismenetelmin Italian Toscanassa vuodesta 1435. Ser Lapo Mazzei oli ensimmäinen, joka käytti termiä Chianti, jo vuonna 1398.

Tutustu tuottajaan →