Punaviini ∙ Italia ∙

Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
Katso tuote →
”One of the 50 wines that changed Italy’s wine style” -Gambero Rosso
Tämä tarhaviini on valmistettu Sangiovese ja Merlot rypäleistä, jotka rulevat 6 hehtaarin Siepi-tarhalta. Siepi on tilan parhaimpiin kuuluva tarha ja sijaitsee 260 metriä merenpinnasta. Köynnökset ovat iältään 15-28 -vuotiaita.
Valmistus: Sadonkorjuu käsin 11.9 (Merlot) ja 28.9 (Sangiovese). Kuorikontakti 14 päivää (Merlot) ja 18 päivää (Sangiovese), käymislämpötila 26 – 28° C, kypsytys 18 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä (225 lt / 70% uutta tammea).
Konsentraatio ja kompleksisuus tekee tästä viinistä autenttisen ja temperamentiltaan ainutlaatuisen.
Mazzein perhe on tuottanut viiniä käsityöläismenetelmin Italian Toscanassa vuodesta 1435. Ser Lapo Mazzei oli ensimmäinen, joka käytti termiä Chianti, jo vuonna 1398.
Tutustu tuottajaan →